Hakkaride İlkel Teleferik İle Oy Kullanmaya Gittiler (Foto Galeri)

Hakkaride İlkel Teleferik İle Oy Kullanmaya Gittiler :Hakkari il genelinde, 533 sandıkta 148 bin 424 seçmenin oy kullanacağı oy verme işlemi devam ediyor.

Vatandaşlar sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve şiddetli fırtınaya rağmen, sandık başına giderek oy kullandı. Şehirden 30 kilometre uzaklıkta bulunan, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Üzümcü köyü Derav Mahallesi’nde ikamet eden Çiftçi ailesi, köprü olmadığı için Zap suyunu teleferikle aşmak zorunda kaldı.

Her yıl onlarca can alan Zap suyu üzerinde, teleferikle zorlukla ilerleyebilen aile fertleri, suyun karşı tarafına geçerek daha sonrada burada kendilerini bekleyen araçlarla, evlerinden 1 kilometre uzaklıkta bulunan ‘Üzümcü Köyü İlköğretim Okulu’na giderek oylarını kullandı.

Emet Çiftçi isimli genç, evlerinin Zap suyunun karşı tarafında bulunduğunu ifade ederek, köprü olmadığı için teleferikle ulaşımlarını sağladıklarını, sadece oy zamanı, her defasında ulaşımlarını bu şekilde sağladıklarını söyledi. Çiftçi babası, İsmail Çiftçi’nin kendi imkanları ile Zap suyu üzerinde teleferik kurduğunu belirterek, Çiftçi ailesinden 30 nüfus olmak üzere, arazileri suyun karşı tarafında bulunan birçok ailenin ulaşımlarını bu şekilde sağladığını belirterek, tehlikeli olsa bile artık bu duruma alıştıklarını belirtti.

Jandarma ekiplerinin, çevresinde güvenlik önlemleri aldığı Üzümcü köyü sakinleri ise ‘Üzümcü Köyü İlköğretim Okulu’nda oy kullandı. Salonda sıra bekleyen aileler, görevlilerin isimlerini okumasıyla birlikte, sandık başına geçerek oylarını kullandı.