Hakkaride Kayak Sezonu Hazırlığı

Hakkaride Kayak Sezonu Hazırlığı :Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kayak merkezinde yeni sezona ‘merhaba’ demek için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Kent merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığı 2800 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezi’nde yeni sezon startı verilmeye hazırlanıyor. 900 metre uzunluğunda piste sahip olan kayak merkezinin açılması için tüm hazırlıkların tamamlandığı ve önümüzdeki hafta içerisinde açılışının yapılacağı ifade edildi. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri ile Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi katkıları ile Merga Bütan Yaylası’nda “Kayak Evi Projesi” kapsamında yapılan tesis çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Önümüzdeki hafta içersinde hizmete girmesi beklenen yeni tesislerde iki katlı ve çatı katı bulunan binanın birinci katı malzeme ve soyunma odaları, ikinci katının tamamen kafeterya ve büyük bir balkonu olacağı, çatı katının ise VIP salonu olarak kullanılacağı belirtildi. Yaklaşık bir metrenin üzerinde karın yağdığı Merga Büte Kayak Merkezi’nin açılışının yapılması ile birlikte kayak severlerin buraya akın etmesi bekleniliyor.

Yetkililer ise, yeni kayak tesislerin bugünlerde düzenlenecek bir törenle sezona ‘merhaba’ diyeceğini belirttiler.