Hakkaride Kayak Yamaç Paraşütü

Hakkaride Kayak Yamaç Paraşütü :Hakkari 2600 metre rakımlı Mergabüt Kayak Merkezi’nde bir grup sporcu kayaklı yamaç paraşütü uçuşu yaptı.

Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim görevlisi Emin Yıldırım, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Erol Hanlıgil, Dr. Muhammed Maşuk ile öğretim görevlisi Murat Adıyaman, merkeze 10 kilometre mesafede bulunan 2600 rakımlı Mergabüt Kayak Merkezi’nde kayaklı yamaç paraşütü sporunun kentte yaygınlaşması için ilk uçuşlarını gerçekleştirdiler. Nisan ayında hala 2 metreden fazla karın bulunduğu bölgede iki spor dalını bir arda yapan sporcular, adrenalin dolu anlar yaşadı. Sporcular, amaçlarının bölgelerinin tanıtımını yaparak bölgenin yamaç paraşütü uçuşlarına açılmasını sağlayarak ilin sahip olduğu genç potansiyelinin yamaç paraşütü sporuyla tanıştırarak bu spora yeni ufuklar açabilmek olduğunu belirtiler. İlde farklılık oluşturarak bölgeyi çevre il ve ülkelerdeki doğa sporlarını yapanlara tanıtarak gelişimine bir ivme kazandırabilmek amacıyla bu oluşuma girdikleri kaydedildi.

Uygulama uçuşunu yapan Hakkari Üniversitesi Öğretim görevlisi Emin Yıldırım, bir ilke imza attıklarını belirterek, nisan ayında hem kayak hem de yamaç paraşütü yaptıklarını ifade etti. Yıldırım, “Bölgede ilk defa gerçekleşen bir olay. Bizim buradaki amacımız Hakkari coğrafyasının yüksek rakımlı bölgelerinde iki spor branşını bir arada yapmanın keyfini yaşayarak, bu iki branşla ilgilenen insanları bu bölgede bu mevsimde bir arada görmek. Umarım herkes bu yaşadığımız adrenalin dolu mutluluğu yaşamak ister ve bir an önce buraya gelir” dedi.

Hakkari’de ilk uçuşu yapan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Erol Hanlıgil ise, 2600 rakımda Hakkari’de ilk defa uçmanın heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirterek, “Umarım Hakkari’deki gençler için ve Hakkari’deki insanlar için yeni bir sporun yolunu açmış olacağız” dedi.

Sporcuların önümüzdeki günlerde uçuşlarını artıracaklarını ve vatandaşlara bu sporları tanıtacakları belirtildi.