Hamburga teleferik yapımına halk karar verecek

Hamburga teleferik yapımına halk karar verecek :Hamburg’a cazibe kazandıracak, trafik sorununa çare olacak teleferiğin yapılıp yapılmayacağı referandumla belirlenecek.

Böylelikle; Elbe nehri, limanı, tüneli, köprüleri gibi birçok gezmeye değer yeri olan ve dünyaya açılan kapı olarak bilinen Hamburg’u şimdi de teleferik heyecanı sardı.

Hamburg Mitte belediyesinin karşı çıktığı teleferik için son kararı 24 Ağustos’taki referandumla Hamburg halkı verecek.

Teleferik yapılması için eski Hamburg Bilim ve Araştırma Bakanı olan ve şu an federal milletvekili olarak siyaset yapan Dr. Herlind Gundelach öncülüğünde inisiyatif oluşturuldu. İnisiyatif, Türk vatandaşların da referandumda teleferik yapılması yönünde oy kullanması için Türkçe Haber Bülteni hazırladı.

Hamburg’un iş, sanat ve medya dünyasından tanınmış ve uzman kişilerle röportajların da yer aldığı bültende teleferiğin Hamburg için ne değer ifade ettiği, karı, imajı, cazibesi ve hatta masrafı olup olmayacağı ile ilgili her türlü bilgi yer alıyor.

Elbe nehrinin iki yakasında yer alan Wilhelmsburg ve St. Pauli semtlerini Hamburg limanı üzerinde birbirine bağlayacak teleferik yolcularına şehri yukarıdan seyretme fırsatı sunacak, kente ayrı bir cazibe kazandıracak ve şehir dışından gelen misafirlerin ilgisinin yanı sıra özellikle şehir içi toplu taşımaya dahil edileceği için trafikteki yoğunluğa çare olacak bir proje olarak sunuluyor.

Karşılıklı iki durağı olan teleferik ekolojik elektrikle çalışacak ve 10 knotluk rüzgar hızına kadar çalışabilecek. Günde tek istikamete 3 bin yolcu taşıması beklenen teleferik yıllık 950 bin yolcu kapasiteli olacak.

10 yılla sınırlı proje kapsamında yapılması planlanan teleferik için şehir kasasından tek kuruş çıkmayacak.