Hamburgda teleferik referandumuna katılım çok düşük oldu

Hamburgda teleferik referandumuna katılım çok düşük oldu :Almanay’nın Hamburg şehrine cazibe kazandıracak, trafik sorununa çare olacak teleferiğin yapılıp yapılmayacağı ilgili yapılan referanduma 55 bin kişi katıldı. Yaklaşık 200 bin seçmenin yaşadığı Hamburg Mitte İlçesi’nde gerçekleşen oy verme işlemlerinin çoğunun mektupla gerçekleştiği, katılımın yüzde 25’de kaldığı açıklandı.

Hamburg Mitte Belediyesi’nin de karşı çıktığı teleferik yapımına engel olmak için oluşturulan inisiyatife karşı Hamburg eski Bilim ve Araştırma Bakanı olan ve şu an federal milletvekilliği yapan Dr. Herlind Gundelach, öncülüğünde yapılması içinde bir inisiyatif oluşturulmuştu. Gundelach çıkacak sonucun teleferik yapılması yönünde olacağına inandığını belirtirken, teleferik karşıtları ise oylamada evet denilse bile yapımının biraz süreceği görüşünde.

Karşıtlar, teleferik yapılmasının ardından ilçeye daha fazla turist akını olacağı ve trafiğinde daha da yoğunlaşacağından çekiniyor. Kente ayrı bir cazibe kazandıracak teleferik, şehir dışından gelen misafirlerin ilgisinin yanı sıra özellikle şehir içi toplu taşımaya dahil edilerek trafikteki yoğunluğa çare olması planlanıyor. Seçim kurulu kesin sonuçların Çarşamba günü açıklanabileceğini belirtti.