Hayal Proje Çakırgöl Yaylası Kayak Merkezi Hayat Buluyor

Hayal Proje Çakırgöl Yaylası Kayak Merkezi Hayat Buluyor :AK PARTİ Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, en başından beri emek verdiği Çakırgöl turizm projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Özak, “Yolun 3 km’si daha asfaltlandı. Şimdi kalan kısım ihale ediliyor. Bundan sonra sıra bakanlığın yap-işlet-devret modeli ile ya da tahsisine kalıyor” dedi. Çakırgöl projesinin en önemli ayağının yol olduğunu belirten Özak, “7 yıldır laboratuvar çalışması yapıyoruz. Türkiye’nin en cazip yatırım merkezlerinden birisi” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Zigana Çakırgöl’de emek verdiği turizm projesinin yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Hayal proje olarak nitelendirilen projenin yolunda daha önce incelemelerde bulunduğunu ifade eden Özak, “Yolun 3 km’si daha asfaltlandı. Şimdi kalan kısım bu yıl tekrar ihale ediliyor. Yol inşallah bu yaz Ağustos ayı gibi bitecek. Her türlü alt yapı ve planlama hazırdır. Bundan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yap işlet devret modeli ya da tahsislendirme olabilir” dedi.

TELEFERİĞİ FİRMA YAPACAK

İhaleyi alacak olan firmanın teleferik telesiyeji yapabileceğini kaydeden Özak, “Çakırgöl’ün tamamlanmasında daha kat edeceğimiz yolumuz var. Ama en güzeli yolun bitme aşamasına gelmesidir. 2014 Ağustos ya da Eylül ayında yol tamamen biter. Gerekli planlar yapıldı. Türkiye’de ilk defa bir yaylanın kayak merkezinin böyle alt ve üst ölçekte planlarının yapıldığını görüyoruz. Bu başka bir yerde yok. Yol bittikten sonra tahsis olabilir. Tahsis yerel, ulusal, uluslararası olabilir. Bu açıdan bir yönetim kurarak alacağımız mesafeleri planlamamız gerekiyor” diye konuştu.

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Faruk Özak Trabzon-Gümüşhane sınırında, Zigana Dağı silsilesinde yer alan 2504 rakımlı Çakırgöl Yaylası’nda yapılması planlanan kayak merkezinin yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çakırgöl Yaylası’nda kış turizmiyle ilgili 7 yıldır laboratuvar çalışması yaptıklarını ifade eden Özak, “Hiçbir olumsuz gelişme yok. Bir kayak merkezinde çığ olursa kayak olmaz. Sis, rüzgar, nem bütün bu kriterler değerlendirilerek bu projenin hayata geçirilmesine karar verilmiştir. Rüzgar, sis, nem orada bulunmuyor. Buranın master planı da yapılmıştır. Çakırgöl her türlü alt yapı projesi hazırlanmış bir kayak merkezi projesidir. Kayak merkezinin içinde de yollar olacak. Onunla ilgili de şu anda bir çalışma yürütülüyor” dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILACAK

4 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a projeyi sunduklarını ifade eden Özak, “Kayak merkezinin yap işlet devret modeliyle yapılmasına talip olan vatandaş yolun yapılmasını ön talep olarak sunmuştu. İnşallah yol kısa zaman sonra bitecek. Yol tamamen bitince buraya çok büyük talep olacak. Merkezin ayrıca teleferiği, telesiyeji tek elden yapımı sürdürülürse çok daha iyi olacaktır. Onun çalışmasını da yapıyoruz. Proje çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 5 yıl boyunca kayak yapma imkanını araştırdık. Gördük ki herşey müsait. Yol da ihale edileli 2 yıl oldu. 30 milyon TL’ya yakın para harcanıyor. Projeyi yakından takip ediyorum. İmar planları da tamamlandı. Şimdi projeye yatırımcı bulmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Kayak merkezinin yapımını özel idarenin de yapabileceğini ama bunun büyük bir maliyet gerektirdiği için çok rantbal olmadığını kaydeden Özak, “Çok büyük bir maliyet gerektirir. Orayı özel idare tarafından yapılmasını beklemek çok doğru değil. Özel sektör orayı yap işlet devret modeliyle rahatça yapabilir. Özel sektör burayı gerektiği gibi planlayabilir. Yatırım yapacak kişi büyük rakamlarla bunu yapacak. Teleferik telesiyej yapımını üstlenecek” şeklinde konuştu.