Hedefi Soçi Paralimpik Oyunlarından Madalyayla Dönmek

Hedefi Soçi Paralimpik Oyunlarından Madalyayla Dönmek  :Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek Paralimpik Oyunlarında yarışacak olan engelli milli sporcu Mehmet Çekiç, Palandöken Kayak Merkezi’nde kampa girdi.

Amerika’da kampta bulunan Esat Bayındırlı ile Paralimpik Kayak Branşı’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Çekiç, protez bacağıyla çıktığı pistte ilk antrenmanını yaptı.

Milli takım antrenörü Murat Tosun ile Palandöken’de kampa giren Çekiç, Soçi’de katılacağı yarışlarda madalya kazanmayı hedefliyor.

Çekiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’yi ilk kez Paralimpik Oyunlarında Bayındırlı ile temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Geçirdiği trafik kazası sonrası bir ayağının sakat kaldığını anımsatan Çekiç, şöyle konuştu:

“Ben 4 yıl önce geçirdiğim kazada bir bacağımı kaybettim ve protez kullanıyorum. Aldığım bir kararla yeniden spora baladım. Kendi kendime sağlıklı olduğum zamanlarda neler yapıyorsam yine aynısını yapacağım şeklinde söz verdim. Aldığım karar sonrası milli takımda hocalarımın desteğiyle bugün Erzurum’da kamptayım ve çok iyi bir yere geldim. Kaza sonrasında hayata küsmedim ve sporun içinden gelen biri olarak asla kayaktan kopmadım. Şu anda kayak yapmama hiçbir engel yok. En büyük amacım Türkiye’ye Soçi’den madalyayla dönmek. Fransa’da yaşıyorum ama Soçi’de ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum.”

Antrenör Tosun da Türkiye’nin ilk kez katılacağı yarışlardan başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını ifade etti. Bayındırlı ve Çekiç’ten madalya beklediklerini ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

“Amatör ruhla kutsal bir görevle gurur verici görevle arkadaşlarımı olimpiyatlara hazırlıyorum. Kış dönemi iyi geçti. Yurt dışında dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldık. Kanada’da, Avusturya’da yarışlara katılarak iyi bir sezon geçirdik. Sezon başında Erzurum’da yaptığımız kampın ardından Avrupa kupasına gittik ve orada iyi bir derece ortaya çıktı. Şimdi büyük bir heyecanla son kamptayız ve yarışları bekliyoruz. Soçi’de 6-16 Mart tarihleri arasında düzenlenecek oyunlarda umudumuz var. Çok iyi dereceler bekliyoruz.”

Kamp çalışmalarını yakından takip etmek üzere Erzurum’a gelen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise yaşadıkları mutluluğu kelimelerle anlatamayacaklarını söyledi.

Dünyanın başarılı sporcularına karşı milli takımın çok iyi bir performans ortaya koyacağına inandıklarını belirten Şerefhan, “Türkiye’yi ilk kez bu branşta temsil etmek ayrı bir gurur kaynağı. Sporcularımıza olan güvenimiz çok fazla. Çok sayıda sporcunun arasından başarıyla ülkemizi temsil edeceklerdir. En azından sporcularımızın Soçi’ye gitmesi demek bedensel engellilere bir umut bir ışık kaynağı olacaktır. Onların spor merkezlerine yönelmesine sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.