İki kayak merkezi özelleştirme kapsamına alındı

İki kayak merkezi özelleştirme kapsamına alındı :Özelleştirme kapsamına alınan Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin altyapı sorunlarının tamamlanmasını müteakip, orta vadeli çalışma planları kapsamında ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımı yapılacak”

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin altyapı sorunlarının tamamlanmasının ardından, orta vadeli çalışma planları kapsamında ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımlarının yapılacağını bildirdi.

ÖİB’den yapılan yazılı açıklamada, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde yer alan Maliye Hazinesi, Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufunda olan tescil harici alanlar ile kayak eğitim ve dinlenme tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ile menkul ve gayrimenkul diğer varlıkların üzerindeki haklarla özelleştirme çalışmalarının yürütülmesini teminen Özeleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararıyla özelleştirme kapsam ve programına alındıkları bildirildi.

Kayak merkezlerinin hizmetlerin yerinden yönetilmesi ve takibi amacıyla tta Gayrimenkul AŞ’ye bağlı, merkezi Erzurum’da olan Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletme Dairesi Başkanlığı biriminin hizmete girdiği, şirketin istihdam edilmiş personellerin devri alınarak faaliyetlere devam ettiği ve personellerin ücretlerinin asgari ücret üzerinden, sözleşmelerinde belirlendiği gibi ödendiği belirtildi. Kadrolu olarak kapsam dışı istihdam edilen 22 nitelikli personelin kadrolarının KPSS puanları ile İŞKUR üzerinden yapıldığı ve ücretlerinin kamu ücret düzenlemelerine tabi olduğu ifade edilerek, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde yapılan çalışmaların şeffaflık ve hesap verilebilirlik içinde kamu hukuku denetim süreçlerine bağlı yürütüldüğü aktarıldı.

Kayak merkezlerinin belirli bir rehabilitasyon sürecine bağlı olarak özelleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, kayak merkezlerine yönelik rehabilitasyon çalışmaları sürecinin operasyonel iyileştirme, dağ iş geliştirme ve pazarlama, satış ve tanıtım olmak üzere üç temel ayak üzerinde yürütüldüğü kaydedildi. Kayak merkezlerinin özelleştirme çalışmalarında McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. – Pas Grau Internacional S.A. konsorsiyumu ile danışmanlık hizmet alım sözleşmesinin imzalandığı ve danışmanlık hizmetlerine (saha operasyonları) başlandığı, merkezlerin tanıtımı çerçevesinde marka ve konsept tasarımının, pazarlama stratejisi ve imar planı çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Bu iki kayak merkezinin uluslararası standartlara kavuşturulmasına yönelik yürütülecek çalışmaların belirlendiğine yer verilen açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

“Merkezlerin öncelikli altyapı sorunlarının gelecek kayak sezonu öncesinde tamamlanmasını müteakip orta vadeli çalışma planları kapsamında, personellerin merkezleri yönetecek kabiliyet, kapasite ve tecrübeye kavuşmasının sağlanması, yeni lift, gondol, pist alanları olmak üzere merkezlerin ulusal, uluslararası ölçekte özellikle Körfez ve Orta Doğu, Orta Aysa Türki Cumhuriyetleri, Rusya ve Avrupa merkezlerinde tanıtımı ve tanıtım gezisi çalışmaları yapılacaktır.”