Ilgaz Dağında kayak keyfi sürüyor (Foto Galeri)

Ilgaz Dağında kayak keyfi sürüyor :Ilgaz Dağı, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı. Beyaz örtüye bürünen Ilgaz Dağı’nda, hafta sonunu fırsat bilen kayak severler doyasıya eğleniyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Ilgaz Dağı’nda kayak severler, hafta sonu kaymanın keyfini yaşadı. Yoğun ilginin olduğu Ilgaz Dağı’nda, kayak severler ailesiyle birlikte gelerek eğlenceli bir hafta sonu geçiriyor.
Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı, hafta sonu tatili nedeniyle kayak tutkunlarıyla doldu. Doğa harikası Ilgaz Dağı, karlar altında doyasıya kayak keyfini yaşamak isteyen tatilcilerin akınına uğradı.

Ilgaz Dağı’nda 3 gündür yer yer kar yağışının yaşandığını belirten kayak severler, “Ilgaz Dağı, doğası ve manzarası ile Türkiye’nin en güzel kayak tesisi. Şu anda Ilgaz’da olmaktan çok mutluyuz. Gayet güzel havada güzel, çok güzel bir kış mevsimi geçirdiğimize inanıyorum. Bütün sporcu kayakçı arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Kayak sezonunu geçtiğimiz yıllara göre geç açtıklarını ifade eden kayak merkezi sahipleri ise, “Türkiye genelinde bir kuraklık söz konusu. Diğer kayak merkezleriyle aynı zamanda sezonu açtığımızdan dolayı mutluyuz. 2013-2014 kayak sezonunda bütün kayak severleri Ilgaz Dağı kayak merkezine bekliyoruz. Pistimizde şu anda yaklaşık 75 santimetre karımız var. 3 pistimiz de aktif durumda kullanıma açıktır” diye konuştu.Ilgaz’da tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren akşama kadar günlerini pistlerde kayak yaparak geçiriyor.