Ilgaz kar yağışını bekliyor

Ilgaz kar yağışını bekliyor :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz’da kar kalınlığının yetersizliği nedeniyle kayak yapılamıyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’ndeki tesisin işletmecisi Orhan Ilgınlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki haftadır kar kalınlığının yetersizliği nedeniyle turistlerin kayak yapamadığını söyledi.

Meteoroloji uzmanlarından aldıkları bilgiye göre, hafta içinde kar yağışı beklediklerini belirten Ilgınlar, “Geçen yıl bu zamanlar merkezimizde gayet güzel kar olurdu ama bu yıl maalesef istediğimiz gibi kar yok. İnşallah birkaç güne kadar kar yağışı bekliyoruz. Aldığımız bilgilere göre diğer kayak merkezlerinde de kar sıkıntısı var. Bölgemize 10 santimetre daha kar yağdığı zaman pistlerimiz kayılabilecek seviyeye gelecek. Kayak merkezinde kar kalınlığı bu yılın ocak ayında 10, geçen yılın aynı döneminde 50 santimetreydi” diye konuştu.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin bölgenin en güzel yeri olduğunu savunan Ilgınlar, “Tesisimize günübirlik gelenler, telesiyeje binip yukarı çıkarak manzarayı seyrediyor. Yeni açılan pistimiz 2,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Kayakçıların kayabileceği bir pist. Ayrıca 4 bin 500 metrelik acemi pistimiz de var. Herkesi Ankara ve İstanbul’a çok yakın olan Yıldıztepe Kayak Merkezi’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.