Ilgazdaki kar sıkıntısı makineyle çözülecek

Ilgazdaki kar sıkıntısı makineyle çözülecek :Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, llgaz Dağı’nda geçen sezon yaşanan kar sıkıntısının turizmcileri mağdur etmemesi için suni kar makinesi alımına yönelik çalışmalara başlandığını söyledi.

Yarım, yaptığı açıklamada, Ilgaz’ın Türkiye’nin önemli kayak merkezlerine sahip olduğunu belirtti.

Geçen sezon birçok kayak merkezinde kar sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Yarım, “Milyonlarca lira yatırım yapılıyor, birçok insan çalıştırılıyor ama kar yağmadığında hepsi boşa çıkıyor. Bu, kabul edilebilecek bir durum değil” dedi.

Yarım, Avrupa’da kayak merkezlerinin tamamında suni kar makinesi bulunduğunu, bu tesislerin sıkıntı çekmeden turistleri ağırlayabildiğini dile getirdi. Yıldıztepe’ye gösterilen ilginin pistin açılması ve telesiyejin tamamlanmasının ardından arttığını anlatan Yarım, şunları kaydetti:

“Yıldıztepe’de kar makinesi için birçok altyapı çalışması tamamlanmış durumda. Yaklaşık 1 milyon avroya bölgeye yetebilecek kar makinesi kurulabilir. Biz de çalışmalara başladık. Geçtiğimiz günlerde İtalya’ya giderek, kar makineleri üreten firmayla görüşüp teklif aldık. Kar makinesinin kurulumu, çalışma biçimleri hakkında bilgi edindik. Yıldıztepe Kayak Merkezi’ne suni kar makinesi almak için çalışmalara başladık.”