İşitme engellilere kayak kursu

İşitme engellilere kayak kursu :Antalya Kayak İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü, işitme engelli, zihinsel engelli ve görme engelli çocuk ve gençleri kayak kurslarında buluşturmak için çalışmalara başladı.

Bülent Nevcanoğlu başkanlığında toplanan kulüp yönetimi ve üyeleri, aldıkları kararlar arasına kurs programını da ekledi. Kursların Saklıkent Kayak Merkezi’nde verileceğini belirten kulüp üyesi aynı zamanda antrenör Metin Ömeroğlu, “Özel eğitim okullarıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bağlantıya geçiyoruz. Kayak sporunun branşları olan Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Snowboard branşlarında engelli gençlerimize kurs ve eğitim vereceğiz. Her branş için ilk etapta 5 öğrenci kontenjanı düşünüyoruz” diye konuştu.

İlk kursun işitme engelli öğrenciler üzerine olacağını belirten Ömeroğlu, “Başkanımız Bülent Nevcanoğlu ve üyelerimizle fikir alışverişinde bulunduk. İlk etapta işitme engelli çocuklarımıza bu imkanı sunacağız. Ardından görme engelli gençleri kayak kurslarına alacağız” dedi.

İlk kursun sömestr tatilinden önce başlatmayı hedeflediklerini vurgulayan Antalya Kayak İhtisas Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nevcanoğlu, “Kurslarımız tamamen ücretsiz olacak. Burada amaç engelli bireylerimize, kulüp olarak katkıda bulunmak ve sosyal ortamda yer edinmelerine yardımcı olmak. Bu nedenle işitme engelli gençlerin kayak sporu ile uğraşmaları için bir kapı aralamayı hedefliyoruz” diye konuştu.