İstanbul Boğazına teleferik hattı geliyor

İstanbul Boğazına teleferik hattı geliyor :Kağıthane’de esnaf ve vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz’a yapılacak teleferik hattının müjdesini verdi.

Kağıthane’de esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, temelini attıkları Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun Kağıthane’den geçeceğini hatırlattı. Topbaş, Kağıthane’den metroya binenlerin Mecidiyeköy- Altunizade arasına kuracakları teleferik hattı ile 15 dakikada Anadolu Yakası’na geçebileceklerini söyledi. Twitter hesabından İstanbul Boğazı Teleferik hattının görsellerini paylaşan Topbaş, Mecidiyeköy- Altunizade teleferik hattı için ihale aşamasına geldiklerini duyurdu.
Teleferik hattındaki kabinlerin 32 kişilik olacağını açıklayan Topbaş hattın sadece turizm açısından değil ulaşım açısından da önemli olduğunu belirterek saatte 6 bin yolcu taşınacağı bilgisini verdi.

FAZLI KILIÇ İLE HALKI SELAMLADI
Kağıthane’de AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Topbaş, Ak Parti Kağıthane Belediye Başkan adayı Fazlı Kılıç ile birlikte seçim otobüsüne geçerek cadde ve sokaklarda halkı selamladı.
Kadir Topbaş, “Tarlada izi olanın ekinde yüzü olur. Maaşını ödeyemeyen bir belediyeden 60 milyar lira yatırım yapan bir belediyeye geldik” diyen Kadir Topbaş, bu yıl da 8,5 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi.
Dünyada artık şehirlerin yarıştığını vurgulayan Başkan Topbaş, “İstanbul bu yarışta taklit eden değil örnek alınan bir şehir haline geldi. İstanbul’da 286 kavşak ve yol yaptıklarını ve biri Kağıthane’de 3 tane tünel yol inşa ettik. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun geçin gün Başbakanımızla temelini attık. 930 milyon liralık bu yatırım Alibeyköy’den geçecek. Kağıthane’den bir metro geçeceğini hayal bile edebilir miydiniz? Tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bu yatırımla Kağıthane’nin çehresi iyice değişecek” dedi.

HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ 15 ŞUBAT’TA AÇILIYOR
İstanbul’a toplamda 776 kilometre raylı sistem yaparak dünyanın en uzun metro ağlarından birine sahip modern bir şehre dönüştüreceklerini ifade eden Topbaş, Haliç Metro Köprüsü’nü de 15 Şubat’ta Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla açılacağını müjdeledi.
Eyüp Sultan’daki teleferiği Miniaturk’e, oradan Vialand eğlence merkezine ve Rami Kışlası’na kadar uzatarak bu bölgenin turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız, Mecidiyeköy’den Altunizade’ye yapacağımız teleferikle de 15 dakikada Anadolu yakasına geçebileceğini aktaran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Ferhat’ın Şirin’e olan aşkı gibi milletimize olan aşkımızdan Haliç’e dev tünel yaparak Boğaz’dan temiz su getirdik. Yapılan temizleme çalışmaları ve çevre yatırımlarıyla Haliç’in nasıl bir bataklıktan bir elmasa dönüştüğünü birlikte yaşıyoruz. Temizlenen denizi, dereleri, yemyeşil çevresi, müzeleri ve kültür alanlarıyla Haliç havzasını tarihi günlerine geri döndürüyoruz.” ifadelerini kullandı

KADİR TOPBAŞ: “19 ADET HAVARAY VE TELEFERİK PROJESİ MECLİSE GELDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmaları kapsamında Esenler’de binlerce vatandaş ile buluştu. Kadir Topbaş 19 adet teleferik ve havaray projesinin planlara işlenmek üzere meclise geldiğini söyledi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile binlerce vatandaş katıldı. Esenler’in caddelerini seçim otobüsü ile dolaşan Kadir Topbaş, vatandaşların yoğun ilgisi sebebiyle meydana 3 saatte gelebildi.

“TELEFERİK VE HAVARAY PROJESİ MECLİSTE”
İstanbul’un son dönemdeki en önemli projelerinden birisi olan teleferik ve havarayın detaylarını anlatan Kadir Topbaş, “İstanbul’da 19 adet teleferik ve havaray projesi ile 100 bin araçlık otopark sistemi planlara işlenmek üzere meclise geldi. İnşallah sizler Mecidiyeköy’den gelen metrolarla 15 dakikada boğazı geçerek, saatte 6 bin yolcu kapasiteli teleferik ile Altunizade ve Çamlıca’ya ulaşabileceksiniz” dedi.

“DÜNYADA ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR”
Dünyada artık şehirlerin yarıştığını belirten Topbaş, “Ardı arkası kesilmeyen hizmetler gelmekte İstanbul’a. Ülke hiç bu kadar refaha kavuşmamıştı. Bu şehir neleri gördü, neleri yaşadı. Bugün çok daha farklı İstanbul ama yarınlar çok daha farklı olacak. Bizim 10 yıl içinde İstanbul’a yaptığımız kavşak ve yol düzenlemesi 286 adet, dile kolay. Bu İstanbul hak eden bir şehirdi, ihmal edilmişti” diye konuştu.

“ÇÖP YIĞINLARINDAN GEÇİLMİYORDU”
CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın sözlerine değinen Topbaş, “‘İstanbul’u alacağız ve eski günlerine geri getireceğiz’ diyor. Bunu ister misiniz? Çöp yığınlarından geçilmeyen, gazetelerin gaz maskesi dağıtığı, hanımların çamaşırları sapsarı topladığı günlerden geçtik. Hele Esenler neler çekmişti. Tankerler ile su dağıtılıyordu. Bugün kendi öz kaynakları ile metro ağları ören bir belediye var. Biz hiçbir zaman sözümüzü yerde bırakmadık. ‘Söz adamı bağlar’ dedik. Ne söylediysek arkasını getirdik. Her şeyiyle Esenler’de bir dönüşüm ve gelişim var. Sizin paranızı sizin adınıza harcıyoruz” şeklinde konuştu.

“CHP GENEL BAŞKANI 600 LİRA SÖZÜNÜ TUTSUN”
Dürüst insanı aldatmanın kolay olduğunu söyleyen Topbaş, “Vatandaş kalkıp, ‘Siyasi adam yanlış mı söyleyecek’ diye düşünür. Onların ne olduğunu, neler vaat edildiğini herkes biliyor. ‘600 lira aylık ödeyeceğim’ diyen Kılıçdaroğlu, İzmir, Eskişehir, Antalya belediyelerine talimat verip 6oo lira aylık verdimi acaba” dedi.

“ARTIK GRİ BİR İZMİR VAR”
Hükümetin adil yaklaşımı ile hiç bir büyükşehire farklı kaynak aktarılmadığını anlatan Topbaş, “Maalesef hizmete dönüştüremedikleri için İzmir’in parlak dönemleri geride kalarak, gri bir İzmir ortaya çıktı. İzmir hak ettiği yerde değil. Vahşi depolama ile çöpleri imha ediyorlar. Metan gazı patlaması ile 38 vatandaş hayatını kaybetti. Alt yapısı bitmemiş İzmir’e vahşi depolama yakışmıyor. Yolumuz uzun. Daha çok yapacak işlerimiz var. Mevlana’nın dediği gibi ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar.’ Biz sizlerle gelecek evlatlarımızın neslini hazırlıyoruz. Milletten kopuk, milletin değerlerini bilmeyenler, onları yok sayanlara millet gönlünde değer vermiyor. Bizim farkımız, sizin aranızdan biri olarak hizmete soyunmamızdır” diye kaydetti.
2014 sonu itibariyle İstanbul’da ıslah edilmemiş dere kalmayacağını söyleyen başkan Topbaş, “Hepsinin ihalesini yaptık. Daha çok hizmet verip farklı İstanbul’u birlikte ortaya çıkartacağız. 11 milyon insanın metroyu kullanabileceği bir İstanbul hazırlamaya çalışıyoruz. İstanbul’daki ulaşım sistemleri örnek alınır hale gelecek. Bizim başarımız Anadolu’da ki diğer şehirlere ışık tutmakta” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’A BÖLGE PARKLARI GELİYOR”
İstanbul’a bölge parkları müjdesini de veren Kadir Topbaş, “Artık İstanbul’da bölge parkları olan, dünyanın model alacağı parklar oraya çıkartacağız. Maltepe’de yaptığımız parkın projeleri Avrupa’dan bir şehir tarafından istedi. İnsanların buluştuğu alanlar ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için paramızda var bütçemizde” dedi.
Mitingde konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul’da yatırımdan en fazla pay alan ilçe olduklarını ifade etti. Kadir Topbaş’a çok teşekkür etmeleri gerektiğinin altını çizen Göksu, “Biz, ‘Daima hizmet, daima millet’ parolası ile yola çıktık. Çözüme ulaşılmadık ne kadar mesele varsa, çözülmüş olarak karşınızdayız. Esenler bizden 5 tane temel proje istemişti, yetmedi 500 proje yaptık. Şimdi büyükşehir belediye başkanımızdan bu meydan da, yeni dönemde iki tane destek bekliyoruz. Bir spor alt yapısı, ikincisi otopark. Her mahalleye bir otopark. Büyükşehir belediyemize sunmuş olduğumuz kapalı otopark konusunda başkanımızdan büyük destek göreceğimizden hiç şüphemiz yok. İstiyoruz ki; Kadir başkanımıza en çok oy veren ilçe olalım, AK Parti’nin rekor kırdığı ilçe olalım. Bu mekan buna şahit. 30 Mart akşamı Allah nasip ederse bu rekoru kırdığımızda bu meydanda dua edeceğiz” ifadelerini kullandı.