İşte Bursada yeni teleferik güzergahı

İşte Bursada yeni teleferik güzergahı :Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısını teleferik ağıyla giderecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, BursaRay Kültürpark İstasyonu’ndan Pınarbaşı’na, oradan da Kuştepe’ye teleferik ağı kurmak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Başkan Altepe, “Kuştepe’den de 3 bölgeye, Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa’ya bağlantı sağlayacağız. Böylelikle dar sokaklara sahip bu mahallelerde oturanlar, şehir merkezine havadan rahatlıkla gidip gelebilecekl Bursalılar da aynı hattı kullanarak Uludağ’ın 600-700 metre yüksekliğindeki eşsiz yaylalarını keşfedebilecek” dedi.

Başkan Altepe, ulaşımda Uludağ’ın yamaç bölgelerine derin nefes aldıracak BursaRay Kültürpark İstasyonu-Pınarbaşı-Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyledi. Hazırlanan projeyi inceleyen Başkan Altepe, hazırlıkların Büyükşehir’in ulaşım şirketi BURULAŞ kanalıyla sürdüğünü ve önümüzdeki yıl başlayacakları yatırımı yine aynı yılda tamamlayacaklarını bildirdi. Yapılacak çalışmayla Kuştepe ve Pınarbaşı bölgelerinin teleferik ağıyla Kültürpark’a ve ardından da Kültürpark İstasyonu’na bağlanacağını belirten Başkan Altepe, Kuştepe’den de dağ eteklerinde yer alan Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa bölgelerine seferlerin düzenleneceğini ifade etti.

Düzenlemenin dar yolları nedeniyle trafik sıkıntısı yaşayan bölgeye derin nefes aldıracağını, hayat vereceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan normal teleferiği Gökdere ve Zafer Parkı kanalıyla şehir merkezine indirirken, diğer yandan kent içi trafiği çözecek, hareketliliği artıracak önemli bir alternatif proje üretmiş bulunuyoruz. Belediyemizin ulaşım şirketi BURULAŞ’la birlikte bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmete alınan teleferik hattıyla sadece trafik yoğunluğunun azaltılmayacağını, aynı zamanda bu hattı kullanan Bursalılar’ın Uludağ’ın 600-700 metre yüksekliğe sahip bakir yaylalarını kullanabileceğini ifade etti. Mesire, rekreasyon ve spor alanları için yaylalarda ayrıca bir düzenlemeye gideceklerini, buraları doğallıklarını bozmadan halkın rahatlıkla kullanabileceği alanlar haline getireceklerini söyleyen Başkan Altepe, şöyle devam etti:

“Her açıdan Bursamız’a büyük nefes aldıracak, vizyonel bir proje. Halkımız bir yandan teleferik hattını kullanarak sıkıntı çekmeden şehir merkezine, şehrin tarihi ve kültürel mirasına ulaşmış olacak diğer yandan da güzel bir yaylaya kavuşacak. Orada sporlarını, pikniklerini yapabilecek. Bu hattı BURULAŞ sisteminden otobüse biner gibi kullanabilecek. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz önümüzdeki yıl içinde başlayıp bitirmek. 2015’in sonuna yetiştirmek.”

Bursa’da teleferik halen kent merkezi ile Uludağ Kadıyayla ve Sarıalan istasyonları arasında sefer yapıyor.