İşte Oteller Bölgesine Teleferikle Çıkmanın Faturası

İşte Oteller Bölgesine Teleferikle Çıkmanın Faturası :Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi’ne de yolcu taşımaya başladı.

Test aşamasının ardından merakla beklenen seferlerle birlikte fiyat listesi de belirlendi. Bursa Teleferik A.Ş’nin resmi internet sitesinden duyurduğu fiyat listesine göre Teferrüç’ten kalkan teleferiğin Uludağ Oteller Bölgesine 15 TL karşılığında çıkacağı açıklandı. Gidiş geliş ücreti 30 TL. olarak belirlenen listede 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattıyla 22 dakikada ulaşım sağlanıyor.

Yapılan açıklamada, ayrıca 0-6 yaş grubu, gazi ve eşleri, 1. Derece şehit yakınları ücretsiz olarak faydalanacak. Engelli derecesi yüzde 50 olan vatandaşlar ve refakatçilerine yüzde 50, Türkiye çapındaki tüm okul öğrencileri “o yıla ait bandrol bulunan, öğrenci kimlik kartlarını” göstererek indirimli fiyattan yararlanacakken, Uludağ’da çalışan personel için gidiş geliş fiyatları 20 TL. olarak belirlendi.

Tekerlekli sandalye ve evcil hayvanlar kafeslerinde olmak kaydında ücretsiz olurken, bisikletler için saat 08:00-12:00 arası 15 TL., 12:00-17:00 arası ise 50 TL. ücret alınacak.

Haftanın 7 günü 08:00-20.00 saatleri arasında seferlerin durmaksızın yapılacağı ve hava koşullarından dolayı “hizmet verememe” durumunda Bursa Teleferik sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden duyurulacağı açıklanırken, Halk günü uygulamasının olmadığını belirten yetkililer biletlerin geçerlilik sürelerini 6 ay olduğunu belirtti.