İzmir Büyükşehirin Gündeminde Balçova Teleferik Vardı

İzmir Büyükşehirin Gündeminde Balçova Teleferik Hattıda Vardı :İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleştirildi.İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına teleferik, itfaiye, fuar ve mezarlık konuları damgasını vurdu.

AKP Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise, süre uzatımına gidilen Teleferik hakkında eleştirilerde bulundu ve “Teleferik 2007’den bu yana açılamamış. Teleferik tesisleri bir türlü tamamlandı. Kent ekonomisine, Balçova ekonomisine, turizme önemli katkıları olan bu tesisin bir an önce hizmete açılması gerekiyor. Tesisin yapımına herhangi bir kamu kurumu engel olmamasına rağmen neden tamamlanmıyor? Ne zaman açılacağını bilmek istiyoruz.” dedi.

Eleştirilere yanıt veren Başkan Kocaoğlu ise, “Uzun süre teleferik projesi ihalesine giren yapım ihalesine giremiyordu. Projeyi yapan ihaleye giremediği için proje ihalesine kimse girmedi. Sonra yasa değişti. Ondan sonra ihalesine çıkıldı, inşaat devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bitecek. Bizim için de sıkıntılı bir iştir. Çok kısa bir sürede bitmesi gereken iş uzadı. Elimizden geldiği iyi niyetle çalışıyoruz” dedi.