İzmite teleferik hattı projesi geliyor yolda

İzmite teleferik hattı projesi geliyor yolda :İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları ve Mahalle Temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, İzmit’in trafik sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılacak olan çalışmalarla İzmit’te bambaşka bir dönemin başlayacağına dikkat çeken Başkan Doğan, “Türkiye trafik, ulaşım, otopark konularında İzmit mucizesini konuşacak. Yeni dönem hafif yaylı sistem, metro, tramvay ve teleferiğin İzmit’e kazandırıldığı dönem olacak” dedi.

Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muammer Tutuş, AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları ve mahalle temsilcilerinin tam kadro katıldığı dayanışma toplantısında söz alan Başkan Doğan, yerel seçimlere az bir süre kaldığını ve bu süreci başarılı bir şekilde geçireceklerine olan inancını dile getirerek, “Hep birlikte İzmit’imiz için çok çalıştık, bundan sonrada bu güzel şehre ve İzmitlilere hizmete hazırız” dedi.

İzmit’in trafik sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, “Yeni dönemde İzmitimiz çok önemli ve büyük bir sıçrama yaşayacak. Gerçekleştireceğimiz projeler ile trafik, ulaşım ve otopark konusunda Türkiye’ye örnek olacağız” dedi. İzmit’in kilometre başına en fazla insan düşen şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Doğan, “Bu kentte bundan öncede trafik sorunu vardı, maalesef şimdi de var. Ancak önümüzdeki dönem bu sorun bitecek” dedi.

İzmit’te trafik ile ilgili sorunu çözmenin ve yaşam kalitesini arttırmanın zamanının geldiğine vurgu yapan Başkan Doğan, “Bu soruna neşter vuracağız. İzmit trafikteki rahatlamayı yaşayacak. Trafikte İzmit mucizesi konuşulacak. Bu çözüm modeli tüm Türkiye’ye örnek olacak. Yeni dönem hafif yaylı sistem, metro, tramvay ve teleferiğin İzmit’e kazandırıldığı dönem olacak. Tramvay projesini başlattık, çalışmaları devam ediyor. İzmit tramvayına kavuşacak. Hafif yaylı sistem metro çalışmalarını başlatacağız. 1. etap teleferik hattı yapılacak. İlk hat Anıtpark-Kocaeli Üniversitesi, ikinci hat Topçular-Sekapark arasında yer alacak. Öncelikli olarak 1. etap çalışmaları tamamlanacak. 4 otoparkı hizmete açacağız. Bisikletle ilgili çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek ve şehir merkezini yayalaştırma çalışmasını başlatacağız. İzmit rahatlayacak” dedi.

Trafik ve ulaşım ile ilgili bu projelerin İzmit Belediyesi garantisi ile gerçekleştirileceğine vurgu yapan Doğan, “Bunları hayal olarak görenler, seçim vaadi sanıp dikkate almayanlar oluyor. Ancak bu kimseler yanılacaklar. Ben bu güne kadar verdiğim tüm sözleri yerine getirdim. Bu projelerde de bu böyle olacak. Trafik konusunda da İzmit’in yaşam kalitesi artacak” dedi.