Kahramanmaraşa Kayak Merkezi Çalışmalarına Başlandı

Kahramanmaraşa Kayak Merkezi Çalışmalarına Başlandı :Kahramanmaraş, Yedikuyular Bölgesine yapılacak kayak merkeziyle kış turizminde, termal su bölgelerinde yapılacak çalışmayla da Termal turizmde atağa kalkıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve beraberindeki heyetle kayak merkezi yapılacak Yedikuyular bölgesinde inceleme yaptılar.

Erkoç, burada yaptığı açıklamada, Yedikuyular bölgesi kayak merkezinde çalışmalarının başladığını ifade ederek, “Kahramanmaraş turizm cenneti olacak” dedi.

Kahramanmaraş Kış Turizminde de Atağa Kalkacak
Seçim öncesinde açıkladığı 196 projeden birisinin de şehrin doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması olduğunu söyleyen Erkoç, “Türkiye’de şehir merkezine en yakın yoğun kar alan ve sadece 20 dakikalık mesafede olan Yedikuyu bölgemiz için gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yer tahsisi yazışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir aksaklık olmazsa vatandaşımız önümüzdeki kış buradan faydalanmaya başlayacak” dedi. Erkoç, Kahramanmaraş’ın aynı zamanda Türkiye’nin ender Termal turizm bölgelerinden birisi olacağını belirtti.

Termal Turizmde Yeni Yatırımlar Yapılacak
Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ortaya çıkartarak Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin cazibe merkezlerinden birisi haline getireceklerini ifade eden Erkoç, Termal turizm konusunda Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yapıldığını ve en kısa sürede Kahramanmaraş’ı termal turizm konusunda da önemli noktalara taşıyacaklarını belirtti.