Kar Kış Demeden Hasta Kurtarıyorlar

Kar Kış Demeden Hasta Kurtarıyorlar :Sağlık Bakanlığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi ekipleri kar kış demeden hasta kurtarıyor.

Erzurum’da kışın yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki acil hastalar için snowtrack (Kar üstü araç) ve paletli ambulanslarla kar, tipi demeden hasta kurtarmak için yollara düşüyor. Sağlık ekiplerinin her koşulda hasta kurtarmak için çabaladığı söyleyen Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, ” Kış aylarının çetin geçtiği bölgelerde sağlıklı olmakta sağlık hizmeti vermekten oldukça zor oluyor. Ekiplerimiz hastaları kurtarmak için canla başla çalışıyorlar. Kış aylarında herhangi bir acil durum için 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz tüm teçhizatlarıyla müdahaleye hazır haldedir” dedi.

Öte yandan kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum’da insan sağlığının tehlikeye atılmaması için her türlü imkan sağlanıyor. Binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Palandöken Dağındaki ekipler, olası çığ tehlikesi için hazır kıta bekliyor. Kapanan köy yollarındaki acil hastalara müdahale etmekte 112 Komuta Merkezi ekiplerine düşüyor.

Erzurum’da aralıksız devam eden kar, kayak sporu için yeterli olunca, kayak yapmak isteyenler Palandöken Kayak Merkezine hücum etmeye başladı. Özellikle hafta sonları kayak severlerin akın ettiği Palandöken Dağı binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor. Yoğunluk ve dağ yapısı nedeniyle de kayakseverlerin korkulu rüyası olan çığ ise, nerede çıkacağı belli olmuyor. Bu tür durumlar için Palandöken dağının zirvesinde hazır kıta bekleyen İl Acil Afet Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri, olası bir çığ tehlikesinde hemen olay yerine giderek çığın altında kalan vatandaşı kurtarıyor.