Kar raftingi yapan Valinin botu 2 kişiye böyle çarptı! (Foto Galeri)

Kar raftingi yapan Valinin botu 2 kişiye böyle çarptı :ERZİNCAN’ın Munzur Dağı eteklerindeki Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde karda rafting yapan Vali Abdurrahman Akdemir’in botu, güvenlik şeridini aşan iki seyirciye çarptı.

Havada taklalar atarak düşen 2 kişiye hiçbir şey olmazken Emniyet Müdürü Mustafa Eleman ile birlikte botta bulunan Vali Akdemir, “Heyecan verici, adrenalinin en yüksek olduğu spor dallarından birini yaşayarak gördük” dedi.

Munzur Dağı eteklerindeki 2 bin 850 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde kar raftingi sezonu, Vali Abdurrahman Akdemir’in katılımın ile açıldı. Türk ve yabancı sporcuların akın ettiği kayak merkezinde yamaç paraşütü sporcuları da uçuşlar yaptı. Vali Abdurrahman Akdemir, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Vali Yardımcıları ve bazı kurum müdürleri ile birlikte rafting yapmak üzere 2 bin 800 metre yüksekliğe çıktı. Kurum müdürlerini de bota davet eden Vali Akdemir, can yeleği ve kaskını taktıktan sonra, bota bindi. Vali Akdemir, rafting sezonunun açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Burada bayan sporcularımız da var. Kar raftinginin yapılacağı yerin Erghan Dağı olduğunu tüm Türkiye ve bölgemize tanıtacağız. Kış sporları tutkunlarının burayı görmesini istiyoruz. Müthiş bir adrenalin olacağına eminim.”

Vali Akdemir daha sonra yandaki botla yarış yapacaklarını belirterek sporcularla birlikte hareket etti. Bitiş noktasına vardıktan sonra kar motorunu kullanarak tekrar tepeye çıkan Akdemir, defalarca karda rafting yaptı.

KÜÇÜK KAZALAR

Vali Akdemir ve beraberindekilerin raftingle ikinci inişlerinde küçük kazalar da oldu. Pistte botları izleyen iki kişi Vali Akdemir’in içinde olduğu botu fark etmeyince çarpmanın etkisi ile havada taklalar atarak düştü. Herhangi bir yaralanma olmayan kaza, tebessümlere neden oldu. Bazı botlarda pisti geçerek güvenlik ağlarına takıldı ve küçük direkleri yerinden söktü. Vali Abdurrahman Akdemir, 2800 metre rakımda 5 rafting kulübü ile birlikte ilk kez kar raftingini yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Oldukça heyecan verici idi. Adrenalinin en yüksek olduğu spor dallarından biri olduğunu yaşayarak gördük. Ufak tefek kazalar oldu. Bunlar bu işin heyecan boyutudur. Gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Dışarıdan göründüğünde tehlikeli gibi algılanabilir. Ancak, herhangi bir güvenlik kaygısı yaşamadık.