Kar yağdı kayak merkezlerindeki oteller doldu

Kar yağdı kayak merkezlerindeki oteller doldu :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı’nda birkaç gündür etkili olan yağış sayesinde kar kalınlığı kayak yapmaya uygun hale gelince otellerin tamamı rezervasyonlarla doldu.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 587 rakımlı Ilgaz Dağı’nın Çankırı kesimindeki kayak merkezinde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaştığını söyledi.

Okulların yarıyıl tatilinde olması dolayısıyla da kayak severlerin kar merkezlerine ilgi gösterdiğini anlatan Yarım, “Bu kış sezonu kar sıkıntısı yaşayan kayak merkezinde kar kalınlığı 50 santimetrenin üzerine çıktı ve beklenen rezervasyonlar gerçekleşti. Hafta sonu itibariyle Yıldıztepe ve Ilgaz Doruk mevkisi otelleri yüzde 100 doluluğa ulaşacak” diye konuştu.

Yarım, Ilgaz’ın kış turizmi açısından hem Türkiye’nin hem de Batı Karadeniz’in en önemli kayak merkezi olduğunu dile getirerek, merkeze çevre kentlerden rahatlıkla ulaşılabildiğini kaydetti.