Kar Yağışı, Ilgaz Dağı ‘ndaki İşletmecilerin Yüzünü Güldürdü

Kar Yağışı, Ilgaz Dağı ‘ndaki İşletmecilerin Yüzünü Güldürdü :Sabah saatlerinden itibaren yağışın etkisini arttırmasıyla kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Henüz sezonu açamayan kayak merkezi işletmecileri, kar kalınlığının yeterli seviyeye gelmesini bekliyor.
Ilgaz Dağı Milli Parkı’ndaki otelin genel müdürü Hakan Sevencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz’ın Anadolu’nun en güzel dağlarından olduğunu belirterek, kayak pistlerinin 2 bin metre yükseklikte olduğunu söyledi.

Kar yağışıyla umutlandıklarını ifade eden Sevencan, “Meteorolojiden de aldığımız bilgi olumlu yönde. Sezonun iyi ve dolu dolu geçeğini umuyoruz. Türkiye’nin en iyi kayak kalitesine sahip bir dağ, kristalize kar mevcut. Yaz-kış faaliyette olan, dört mevsim çeşitli güzellikleri barındıran bir tesis” değerlendirmesinde bulundu.
Yeni yatırımlarla daha iyi ivme yakalayacaklarını aktaran Sevencan, “Çok iyi bir konaklama ve hizmet seviyesine ulaşacağız. Yeni kayak pistimizle Ilgaz, Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden birisi olacak” diye konuştu.

Sevencan, suni kar sistemi kurulması halinde kayak sezonunun 1-2 ay daha uzayabileceğini sözlerine ekledi.