Karacadağ Kayak Merkezi Sezona Hazırlanıyor

Karacadağ Kayak Merkezi Sezona Hazırlanıyor : Aralık ayı sonunda vatandaşlar kar keyfini doyasıya yaşayacak.Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezinin bulunduğu Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ndeki Karacadağ’da sezon Aralık ayı sonlarında açılması bekleniyor.. Kayak merkezine, özellikle haftasonu, bölgedeki illerden de çok sayıda kişi gelmesi bekleniyor.

Siverek’e 45 kilometre uzaklıkta bulunan 1919 rakımlı Karacadağ, son yıllarda kış turizminin ilgi çeken merkezlerinden birisi oldu. Kar kalınlığının 25 santimi bulmasının ardından sezonu açacak olan Karacadağ Kayak Merkezi’ne, yaz boyu sıcaktan şikayet eden Güneydoğu insanı akın ediyor.

Her yıl, Şanlıurfa’nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve bölge kentlerinden gelenlerin ağırlandığı kayak merkezine eğlenmeye ve kaymaya gelenler, keyifli bir gün geçirmenin mutluluğu ile evlerine dönüyor.

2014-2015 kayak sezonunun Aralık ayı sonlarında tam olarak başlaması bekleniyor. Bölgede 15 Aralık’ta yoğun kar yağışı bekleniyor.