Karacadağ Kayak Merkezinin yolu köstebek yuvası

Karacadağ Kayak Merkezinin yolu köstebek yuvası : Sürücüler Karacadağ Kayak Merkezi’ne giden karayolunun bozuk kısmında çalışma başlatılmasını istiyor. Yine aynı güzergah üzerinde gerekli işaret ve levha çalışmalarının da yapılması isteniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek kayak merkezi Karacadağ’a giden yollar köstebek yuvasını andırıyor. Sürücüler böylesine turizm potansiyeli bulunan merkeze giden yollarda bir an önce düzenleme çalışması başlatılmasını istiyor.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Karacadağ Kayak Merkezi’ne ulaşmak isteyen sürücüler büyük sıkıntılar yaşıyor. Yolda yeterli sayıda işaret ve levha çalışması olmadığı belirtiliyor. Birçok sürücünün yolunu kaybederek başka güzergahlara girdiği ifade ediliyor. Yine Siverek çıkışı 20 kilometre sonra asfalt yolun bozulduğu görülüyor. Yüzlerce çukurun oluştuğu yolda araçla ilerlemek çaba istiyor. Karacadağ yolunda çukurlara düşmemek için zigzaglar çizerek ilerleyen araçlar tehlike atlatıyor.

Karacadağ’a 10 kilometre kala parke yol sürücülere rahat bir nefes aldırıyor. Asfalt, çukurlu ve parkeli yoldan geçerek Karacadağ’a ulaşan kayak severler yolda bakım çalışması başlatılmasını istiyor. Kayak merkezinde pist ve ulaşım imkanlarının yetersiz olduğunu belirten sürücüler, “ Pistin uzunluğu arttırılmalı. Hizmetler daha da geliştirilmeli. Yine araçlarımızla yolda sıkıntılarla karşılaşıyoruz. İşaret ve levha çalışmaları yetersiz. Burayı çok iyi bilmemize rağmen biz bile bazen yolu şaşırabiliyoruz. Gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.