Karacadağda Kar Kalınlığı 20 Santimetre

Karacadağda Kar Kalınlığı 20 Santimetre : Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı sıcak havaya rağmen 20 santimetre civarında seyrediyor. Araçlarıyla çeşitli illerden kayak merkezine ulaşan vatandaşlar karın keyfini doyasıya çıkarıyor.

Güneydoğu’nun tek kayak merkezi olan Karacadağ kayak merkezine haftasonu olması sebebiyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Araçlarıyla Hakkari, Şırnak, Elazığ, Adıyaman, Mardin, Batman, Diyarbakır ve birçok ilden gelen vatandaşlar kayak takımlarını giyerek karın keyfini doyasıya çıkarıyor. Bazı vatandaşlar ise geleneksel kayma yöntemleriyle eğleniyor. Yanlarında getirdikleri naylon leğen veya plastik muşambalar üzerinde kayan vatandaşlar da renkli görüntülere yol açıyor. Karda çay ve mangal keyfine ise diyecek yok.

Böylesine güzel bir ortamda bulundukları için oldukça mutlu olduklarını belirten vatandaşlar herkesin bu güzelliği görmesi gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak kaydedildiği Karacadağ’da kar kalınlığının en az 3 hafta daha kayak yapmaya müsait olacağı tahmin ediliyor. Yılın 4 ayı kayak yapmaya müsait olan bölgeye yoğun ilgi devam ediyor.