Karacadağda Naylonla Kayak Keyfi

Karacadağda Naylonla Kayak Keyfi : Şanlıurfa Karacadağ Kayak Merkezi’nde vatandaşlar kayak takımı ve naylon muşambalar üzerinde kayarak karın keyfini çıkarıyor.

Güneydoğu’nunun tek kayak merkezi Karacadağ haftasonunda vatandaşların akınına uğruyor. Çeşitli illerden aileleriyle birlikte Karacadağ’a gelen vatandaşlar karın keyfini doyasıya yaşıyor. Kayak takımının yanı sıra çamaşır leğeni ve naylon muşamba üzerinde kayan vatandaşlar renkli görüntülere yol açıyor.

Şanlıurfa başta olmak üzere Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Şırnak ve Batman’dan gelen vatandaşlar doğanın ve karın keyfini çıkarıyor. 1919 rakımlı Karacadağ’da vatandaşlar hem kayak hem de piknik yapıyor. Mangalın başına geçen vatandaşlar hünerlerini sergiliyor.

Değme büyüme kayakçılara taş çıkaran vatandaşlara karşın zaman zaman küçük kazalar da görülüyor. İlk kez kayak takımı giyen acemi kayakçılar sık sık düşerek renkli görüntülere yol açıyor. Kayak takımıyla kaymayı başaramayan vatandaşlar ise edindikleri çamaşır leğeni veya naylon muşambalar üzerinde kayıyor. Kimi vatandaş ise karların üzerinde halay çekerek haftasonu tatilinin keyfini çıkarıyor.

Yılda 100 bin kayakseverin ziyaret ettiği Karacadağ’da tesislerin genişletilmesiyle bu sayının 1 milyona çıkarılması hedefleniyor.