Kartalkaya ve Ilgaz’da hafta sonu yoğunluğu

Kartalkaya ve Ilgaz’da hafta sonu yoğunluğu :Yerli ve yabancı turistler, hafta sonu tatilinde Ilgaz ve Kartalkaya kayak merkezlerine akın etti.

Yerli ve yabancı turistler, hafta sonu tatilinde Ilgaz ve Kartalkaya kayak merkezlerindeki otelleri doldurdu.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan, uzun ve alternatif pistleriyle dikkati çeken Ilgaz’da kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetre ölçüldü.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandığını söyledi.

Dün ve bugün otellerin doluluğunun yüzde 100’e ulaştığını belirten Yarım, “Doruk ve Yıldıztepe mevkilerinde kayak aktiviteleri devam etmektedir. Ilgaz’a genellikle Ankara ve İstanbul gibi illerden turistler geliyor. Günübirlik gelen insan sayısı da çok fazla. Şu an vatandaşlar kayak pistlerinde, kayak, snowboard ve kızakla kayarak karın keyfini çıkarıyor” diye konuştu.

Yarım, hafta içinde de çeşitli üniversitelerden öğrencilerin kayak eğitimi için Ilgaz’a geldiğini sözlerine ekledi.

Kartalkaya

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı 65 santimetre ölçüldü.

Hafta sonu tatili için Kartalkaya’ya gelen tatilciler, kayak ve snowboard yaparak vakit geçirdi.

42 kilometre uzunluğundaki kayak pistlerine sahip merkezdeki oteller, yüzde 90 dolulukla hizmet verdi.

Merkezdeki otelin genel müdürü Yusuf Avcı, uzun yılların en kurak sezonunu yaşadıklarını belirterek, “Havaların kurak gitmesine rağmen pistlerimizde kayak yapmak için gereken miktarda kar var. Tatilcilerimizin kayak yapmasına engel bir durum yok. Bu hafta aralıklarla kar yağışı bekliyoruz” diye konuştu.