Kartalkayada karlar eridi

Kartalkayada karlar eridi :BOLU Kartalkaya’da kurak geçen kış nedeniyle pistlerde kar kalınlığı 5 santime kadar düşerken, pistlerin dışındaki alanlarda toprak ortaya çıktı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki kayak merkezi Kartalkaya’da, pistlerde yeterli seviyede kar olmaması turizm tesislerinde işletmecileri kara kara düşündürüyor. Geçmiş yıllarda ocak ayının ortalarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan tesisler, kuraklık nedeniyle ilk kez kayak sezonunu boş geçiriyor. Son haftalarda kar yağışı olmaması nedeniyle pistlerde bulunan az seviyedeki kar da erirken, toprak alanlar göründü. Aralık ayında yağışla kar kalınlığının 50 santime ulaştığı pistlerde karların erimesi sonucu yaklaşık 5 santim kar kaldı, birçok pist kayağa kapatıldı. Açık olan pistler ise yeni kayak öğrenmek isteyen miniklere kaldı. Çocuklar kayak öğretmenleri eşliğinde karla kaplı tepelerden kaymanın keyfini çıkardı.

Tatile gelen Gencay Akkaya da pistlerde yeterli kar olmadığını belirterek, “Pazartesi sabaha karşı biraz kar yağmıştı, o biraz pistleri iyi duruma getirdi. Ama çok ilginç, sabah kalktığımızda erimiş. Ben 3-4 yıldır kayıyorum ama otel yönetimi 35 yıldır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylüyorlar” dedi.

Kartalkaya kayak merkezini tatil için seçen Burak Özgül ise birçok yerin buz olduğunu söyledi. Özgül, “Çok zor kayak yapılıyor. Ancak çok çok iyi kayak yapıyor olmak gerekiyor ki denge sağlanabilsin. Daha önce bu mevsimde bu kadar az kar görmemiştim. Uludağ’da hiç kar yokmuş, internetten ona da baktık. Kartalkaya sanırım Türkiye’de kayılabilecek en iyi yer ama tabii ki buz var” diye konuştu.