Kartalkayada Oteller Yeni Sezona Hazır

Kartalkayada Oteller Yeni Sezona Hazır :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da oteller yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da oteller yeni sezona hazır.

Bolu’ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’da bulunan beş otel yeni sezon öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Kartalkaya’da bulunan ve toplam 50 kilometre uzunluğundaki pistlerde bakım ve onarım çalışmaları bitirildi.

Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartalkaya’da ilk kayağın 1977 yılında başladığını belirterek, “O zamanlar Kartalkaya’da kayak sezonu 5,5 ay sürerken, şimdi resmen 3 aya düştü. Global ısınmayı biz en iyi şekilde hissediyoruz. Bu gün artık sıfırdan bir kayak oteli yapmak fizibil olmaktan çıktı ancak sezon 3 ay da olsa en iyi hizmeti yapmak zorundayız” diye konuştu.

Kayak merkezinde 2 bin yatak kapasiteli 5 otelin bulunduğunu ifade eden Ergül, “Kayak merkezinde bulunan oteller olarak biz sezon öncesinde bütün hazırlıklarımızı yaptık. Normal olarak sezon açılışımız 15 Aralık tarihinde olacak. Erken kar yağışının olması durumunda da açmaya hazırız. Tatilcilerimiz için her türlü hazırlığı yaptık. Otelimizi yeni sezon öncesinde baştan sonuna kadar yenilemiş durumdayız” ifadesini kullandı.

Kayak merkezine Yağan kar miktarının yıldan yıla azaldığına dikkati çeken Ergül, “Bu azalmanın global ısınmayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kartalkaya’ya 1977’de 5 metreye yakın kar yağarken, şimdi 2,5 metre civarında kar yağıyor. Kar yağışı kayak merkezinde yarı yarıya azaldı” dedi.

Halit Ergül, kayak merkezine 3 aylık süre içerisinde 150 ile 200 bin arasında tatilci beklediklerini söyledi.

Türkiye’de Kartalkaya’nın alternatifinin olmadığını iddia eden Ergül, “Kartalkaya’da bulunan pistler Avrupa’daki örneklerini aratmayacak şekilde. Biz ‘Türkiye’de kayak pistlerinin en iyisiyiz’ diye iddialıyız” dedi.