Kartalkayanın pistleri taşıma karla açık tutuluyor

Kartalkayanın pistleri taşıma karla açık tutuluyor :Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bu yıl pistte kaybolma vakalarına karşı önlemler arttırıldı. Otellerin yeni servisleri hizmete girdi. Yılbaşını bol karla karşılayan pistler, ocak ayındaki kuraklıktan etkilendi. Bu hafta Türkiye’yi etkisi altına alması beklenen yağışlı havanın taşıma karla açık tutulan pistleri tekrar doldurması bekleniyor.

Köroğlu Dağları’ndaki Kartalkaya sezona şanslı başlamıştı. Aralık ortasında kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. Yılbaşı dönemi de kar eksikliği yaşanmadan atlatıldı. Ancak ocak ayının ikinci haftasından itibaren lodosla gelen sıcak hava dalgası bölgeyi etkisi altına aldı. Bu koşullar tüm Türkiye’de görülen kuraklıkla birleşince geçen hafta kar seviyesi 5 santimetreye kadar düştü. Pistler taşıma karla açık tutulurken, pist dışındaki alanlarda toprak zemin ortaya çıktı. Hatta bazı pistler kapatıldı.
Geçmiş yıllarda ocak ortalarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan tesisler, kuraklık nedeniyle ilk kez kayak sezonunu boş geçiriyor. Pistler acemilere ve kayak dersi alan çocuklara kaldı. Hafta sonunda ise pistler İstanbul ve Ankara’dan günü birlik kayakçılarla doluyor.

RADYO FREKANSLI ACİL YARDIM BUTONU

Bolu Jandarma Komutanlığı, Kartalkaya’da kaybolmalara karşı önlemleri arttırdı. Dört yıl önce pist kenarlarına yerleştirilen numaralı levhaların sayısı 136’dan 333’e çıkarıldı. Bu yıl ayrıca ‘Jandarma Arama Kurtarma Acil Çağrı Butonu’ da devreye sokuldu. Cep telefonu iletişiminin zayıfladığı bölgelere radyo frekansı üzerinden çalışan 10 acil çağrı butonu konuldu. Kaybolan tatilcilerin ağaçların üzerine monte edilen butona basması durumunda Kartalkaya’da bulunan Jandarma Arama Kurtarma timi kar motorlarıyla çağrının yapıldığı bölgeye giderek kaybolan kişiye ulaşacak.

ZİRVEDE EĞLENCE

Kartalkaya’daki dört mekân tatilcilerin ilgi odağı haline geldi. Dorukkaya Oteli’ne ait pistlerin bulunduğu bölgedeki Drop Lounge en popüler eğlence mekânlarının başında yer alıyor. Fotoğrafçı Bennu Gerede’nin ortak olduğu ve bu sezon açılan Flame Bar ise kayak merkezinin eğlence hayatına renk kattı. Kayak merkezinin zirvesindeki Tepe Kafe ve Kartal Kafe de kayak tutkunlarının uğrak noktaları arasında.

Günlük kayak kirası 40-60 TL

Kartalkaya’da 2 telesiyej, 6 teleski ve 3 baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesis bulunuyor. Toplam taşıma kapasitesi saatte 6 bin kişiye ulaşıyor. Otellerde konaklayan müşteriler telesiyejlerden ücretsiz faydalanıyor. Günü birlik tatilciler ise Grand Kartal ve Kartal Otel’in pistlerine hafta içi günlük 80 TL, hafta sonu 110 TL ödüyor. Dorukkaya Ski&Mountain Resort Otel ile Kaya Palazzo Otel’de ise hafta içi 100 TL, hafta sonu 130 TL. Kartalkaya’da günü birlik kayak ekipmanını Rent A Play firmasından kiralayabilirsiniz. Kayak kıyafetleri 70 TL, kayaklar 40 ila 60 TL, snowboard ise 40-50 TL.

GRAND KARTAL
Yeni kafe açıldı

161 standart, 8 süit odalı. SPA, havuz, sauna, spor merkezinin yanı sıra toplantı salonu bulunan otele bu yıl Waffle Kafe açıldı. Farklı eğimlere sahip üç pisti bulunan otel kayak odasını da kendisi işletiyor. Kayak malzemeleri 40 ile 60 TL’ye kiralanırken, bir saatlik kayak dersi 120 TL. Konaklama ücreti tam pansiyon hafta içi kişi başı 230 TL, hafta sonu 345 TL, sömestrda 410 TL
(www.grandkartal.com).

KARTAL OTEL
Odaları, restoranı yenilendi, bar açıldı
Kartalkaya’nın ilk oteli 15’i dubleks, 7’si süit toplam 160 odalı. Bu yıl odalar, havuz, restoranı yenilendi. Fotoğrafçı Bennu Gerede, otelin sahiplerinden Dilara Murtezaoğlu’yla birlikte tesisin önündeki alana Flame adlı bar açtı. Pistlerin yanı başındaki Kafe Kartal ile zirvedeki Tepe Kafe’yi de otel işletiyor. Mart ayında düzenlenen kar safarisi bu yıl da devam edecek. Her şey dahil konaklama fiyatları hafta içi kişi başı 235 TL, hafta sonu 350 TL, sömestr tatilinde ise 410 TL (www.kartalotel.com).

DORUKKAYA
Snowpark’ı 3 rampalı
208 standart oda, 10 süit, 2 villaya sahip. Snowpark’ında farklı zorluk derecelerine göre konumlandırılmış 3 ana rampa, 1 corner, 3 handrail ve 3 box bulunuyor. Mağazasında ünlü markaların kayak ekipmanları satılıyor. Kayak dersinin saati 190 TL. Fiyatları her şey dahil hafta içi kişi başı 230 TL, hafta sonu 375 TL, sömestrda 450 TL (www.kartalotel.com).

KAYA PALAZZO
Armani ve Günaydın otelde şube açtı
Kartalkaya’nın en yeni oteli. 139 oda, kral dairesi ve 180 metrekarelik lüks süitleriyle hizmet veriyor. Dorukkaya ile ortak kullandığı pistlerin kapalı liftleriyle zirveye ulaşmak 4 dakika sürüyor. Bu yıl ünlü giyim markası Armani ile Günaydın Kebap & Steak otelde şube açtı. Tam pansiyon plus sistemiyle çalışan otelde hafta içi kişi başı 525 TL, hafta sonu 840 TL, sömestrda 910 TL (www.kayahotels.com.tr).

GOLDEN KEY
Müşterilere transfer hizmeti
Butik otel iç mimarisi, İtalyan mutfağıyla dikkat çekiyor. 19 standart, 20 süit olmak üzere 39 odalı, havuz, SPA ve jakuzisi var. Yarım pansiyon hafta içi kişi başı konaklama fiyatı 300 TL, hafta sonu 525 TL, sömestr tatil fiyatı ise 460 TL. Müşterilerine transfer hizmeti de sunuyor.