Kartepe kayak merkezinde kar kalınlığı 15 cm’e yaklaştı

Kartepe kayak merkezinde kar kalınlığı 15 cm’e yaklaştı :Aralık ayına sayılı günler kala yurdun yüksek yerlerine kar yağışı başladı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren Kocaeli’nin yüksek ve dağlık bölgelerine yağan kar 10 cm’yi aştı.

Aralık ayına sayılı günler kala yurdun yüksek yerlerine kar yağışı başladı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren Kocaeli’nin yüksek ve dağlık bölgelerine yağan kar 10 cm’yi aştı. Yüksek ve dağlık bölgelere yağan karın bugünde ara ara devam edeceği ve kar kalınlığının 15 cm’yi geçebileceği açıklandı.

Kocaeli’nin kayak merkezi olan Kartepe’ye geçtiğimiz yıllarda Ekim ayının son günlerine doğru kar düşmeye başlamıştı. Havaların bu sene erken soğuması ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ile birlikte Kartepe’de dün sabah saatlerinde şiddetli kar yağışı görüldü.

Kocaeli’nin kayak merkezi olan Kartepe’ye kar yağdığını öğrenen pek çok kişi mevsimin ilk karını görmek için ailelerini yanlarına alarak kayak merkezine geldiler. Mevsimin ilk karının tadını çıkartan pek çok kişi keyifli vakit geçirdi.