Kartepe Kayak Merkezinde kar özlemi

Kartepe Kayak Merkezinde kar özlemi :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe, okulların yarıyıl tatiline girmesine rağmen bölgeye yeterli kar yağmaması dolayısıyla beklenen ilgiyi göremedi.

İstanbul’a 120 kilometre mesafedeki kayak merkezi, ülkenin önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan merkez, uzunluğu 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen pistleriyle profesyonel kayakçılarca da tercih ediliyor.

Önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe’ye beklenen kar yağışının gelmemesi dolayısıyla otelin doluluk oranı yüzde 65’te kaldı.

Kartepe’deki otelin genel müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otel ve pist bölgesine 2 gündür kar yağışı beklediklerini belirterek, şu anda bölgeye karla karışık yağmur yağdığını söyledi.

Bu dönemin kış turizm merkezleri açısından “sezon” olarak kabul edildiğini ifade eden Türker, karın yağmamasına üzüldüklerini kaydetti.

Türker, Türkiye’de bir kuraklığın yaşandığını dile getirerek, “Birçok merkez bu sezon kar yağışına hasret kaldı. Kış turizm merkezi olarak kar yağışını özledik. En son Aralık ayında bir yağış oldu ancak daha sonra bir daha kar yağmadı. Beklentilerimiz devam ediyor. Kartepe, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli’de yaşayan vatandaşlarımız tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Ne yazık ki, kar yağışı olmaması dolayısıyla pistlerimizin açık olmayışı misafirlerimizin arzuladığı kış sporunu yapmasına engel oluyor” ifadesini kullandı.

Yarıyıl tatili olması dolayısıyla ailelerin çocuklarını tatile çıkardığını anlatan Türker, yaklaşık 500 kişinin çocuklarıyla oteli ziyaret ettiğini bildirdi.

Türker, kayak pistlerinin şu anda kapalı olduğunu belirterek, “Yağışlar gelirse hafta sonuna kayak pistlerimizi de açmayı düşünüyoruz. Yarıyıl tatilinde pistlerimizde kar olsaydı doluluk oranımız yüzde 100 olurdu. Doluluk oranımız şu anda yaklaşık yüzde 65. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğlenmesi için otelimizde çeşitli etkinlikler yapıyoruz” diye konuştu.