Kartepe Kayak Merkezinde kar sevinci

Kartepe Kayak Merkezinde kar sevinci :Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Kartepe’de, gece saatlerinde başlayan kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe’ye beklenen kar yağışının gece saatlerinde başlaması turizmcileri sevindirdi.

Son yağışlarla kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçülen Kartepe’de, yağışın devam etmesi dolayısıyla kar kalınlığının artması bekleniyor.

İstanbul’a 120 kilometre mesafedeki kayak merkezi, ülkenin önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan merkez, uzunluğu 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen pistleriyle profesyonel kayakçılarca da tercih ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sıcaklılığın gece sıfırın altında 3, gündüz ise sıfır olduğu Kartepe’de kar yağışının bugün ve yarın da süreceği tahmin ediliyor.

– “Yaklaşık 1 ay sonra ilk kez bu kadar kar yağdı”

Kartepe Kayak Merkezi’nin Genel Müdür Vekili Hikmet Taşdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece kar yağışının başladığını belirterek, aralıklarla devam eden yağış sonunda kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığını söyledi.

Kar kalınlığının 20-25 santimetreye ulaşması durumunda kızak sporunun yapılması için pistleri açacaklarını ifade eden Taşdelen, pistleri kayak sporu yapanlar için de açmayı arzuladıklarını kaydetti.

Taşdelen, Kartepe’ye yaklaşık 1 ay sonunda ilk kez bu kadar kar yağdığını dile getirerek, kar yağışının bu gece ve yarın da devam edeceğini bildirdi.