Kastamonu Yurduntepe Kayak Tesislerinde bu yılın ilk kayağı yapıldı

Kastamonu Yurduntepe Kayak Tesislerinde bu yılın ilk kayağı yapıldı : Yaklaşık 20MilyonTL`lik bir yatırımla Kastamonu`da bu yıl açılması planlanan Yurduntepe Kayak Merkezi`nde kayakçılar, ilk kez kaymanın keyfini yaşadı.

TÜRKİYE BÖLGE HABER GAZETESİ

Profesyonel kayak severler için uzun bir piste sahip Yurduntepe Kayak Merkezi`nde usta kayakçılar, kaymanın keyfini doyasıya yaşadı. Yurduntepe Kayak Merkezi`ni ziyaret eden Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Snow Track aracı ile tesislerde inceleme gezisi düzenledi. Usta kayakçılar tarafından kayılarak test edilen pistte, eksiklikleri yerinde görerek tespit eden Vali Bektaş, düzeltilmesi konusunda zaman kaybetmeden çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Türkiye`nin manzarası nedeniyle en gösterişli Kastamonu Havalimanını yaptıklarını hatırlatan Vali Bektaş, aynı zamanda yine Türkiye`nin manzara ve doğasıyla en gösterişli Kayak Tesislerini faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Çalışmaların devam ettiği Yurduptepe Kayak Merkezindeki çalışmaları yerinde görmek için ziyarette bulunduğunu belirten Vali Bektaş, “Buraya gelerek pistimizi karlı olarak yerinde görelim istedik. Önümüzdeki yıl nereye müdahale edeceğimizi anlayalım. Onun için hem kayakçılarımızla hem teknik ekibimizle hem de iş bilen arkadaşlarımızla baştan sona pisti bir daha gözden geçirme fırsatı bulduk. Gerçekten güzel bir tesis oluyor. Keşke bu sene devreye alabilseydik ama bu gördüğümüz eksiklikleri de giderilerek inşallah önümüzdeki kışa eksiksiz ve Türkiye`nin en büyük en önemli tesislerinden birisi olarak kayakçıların hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.