Kayak Federasyonu ‘ndan 48 milyar 450 milyon euro’luk dev yatırım

Kayak Federasyonu ‘ndan 48 milyar 450 milyon euro’luk dev yatırım : Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, cumhuriyet tarihinin en büyük kayak projesi olan 48 milyar 450 milyon euro’luk dev yatırımı kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1. Türkiye Kayak Çalıştayı bugün İstanbul’da Silence Hotel’de düzenlendi. Çalıştaya Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Kayak Federasyonu Yöneticileri, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, kış merkezlerindeki valiler ve kayak kulüp başkanları katıldı.

Çalıştayın ardından Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye’nin 1. kayak çalıştayının hem kayak kulüplerine olimpik başarıya endekslemek hem de devletin ve sanayinin kayak endüstriyellerin potansiyelinden haberdar kılmak için yaptıklarını ifade etti.

Yaklaşık 6 aydan beri hazırlandıklarını kaydeden Başkan Yarar, “Seçimlere girdikten ve kazandıktan bir ay sonra bu projemizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi bu. 48 milyar 450 milyon euro’luk bir yatırım projesi. Türkiye’nin 42 vilayetinde 100 kayak merkezi 5 bin otel 275 bin yatak kapasitesini oluşturacak, Türkiye’yi kayak liginde ilk ona taşıyacak. Ve inşallah da 2026 yılında da Kış Olimpiyatları’nı almayı hedefleyen çok geniş kapsamlı bir çalışma. Onun için biz ‘Devlet, Millet Elele; Kayakla Türkiye Zirveye’ diye özetlediğimiz çok önemli iktisadi ve sportif çalışmayı bugün kamuoyuyla paylaştık.” diye konuştu.

Kayak Federasyonu Yöneticisi Fuat Kulaçoğlu ise kayak merkezi bulunan illerdeki spor il müdürleri, belediye başkanları ve kayak kulüpleri başkanları ile beraber bu ilk çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Türkiye’deki spor profilini masaya yatırdık. 2018, 2022 ve 2026 da yapılacak olan Kış Oyunları’na ev sahipliği yapabilmenin projesini başlatmak için biraradayız.” diyen Kulaçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın başkan, bugünkü toplantıda bürokrasiye ve devlet erkanına bunu anlatmaya çalıştı. İnşallah gelebileceğimiz uç nokta 2026 da Türkiye’ye Kış Oyunları’nı getirebilmek. Biraz önce açıklanan bütçenin de hayal olmadığını göstermek ve biran evvel başlanması gerektiğinden dolayı çalışmalara hemen başladık. Mutluyuz. Başarabileceğimize inanıyoruz. Hiçbirşey hayal değildir yeter ki düşünebilelim. İnşallah yolumuz aydın olsun.