Kayak Merkezinde Telesiyejde Kurtarma Tatbikatı

Kayak Merkezinde Telesiyejde Kurtarma Tatbikatı :Erzincan’da deniz seviyesinden 2 bin 950 metre yükseklikteki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde telesiyejde kurtarma tatbikatı yapıldı.

Erzincan’da deniz seviyesinden 2 bin 950 metre yükseklikteki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde telesiyejde kurtarma tatbikatı yapıldı.

Erzincan Valiliği koordinesinde yapılan tatbikata, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma ve 112 sağlık personelinden oluşan 25 kişilik ekip katıldı. 2 bin 450 metre yükseklikteki kayak merkezinin 2’nci istasyonunda yapılan tatbikatta olası mekanik arıza durumunda telesiyejde mahsur kalanlara en kısa sürede kurtarma yöntemleri denendi. Tatbikatta ilk kez AFAD ekipleri digital telsiz sistemlerini de kullanırken, senaryo gereği telesiyejde mahsur kalanları kurtarmak için zamana karşı bir yarış başladı.

Telesiyejlere çıkan ekipler, mahsur kalan kişileri halatlarla yarım saatte tek tek indirdi. Senaryo uyarınca yaralanan bir kişi ise UMKE ekipleri kısa sürede müdahalede bulunarak paletli ambulansla olay yerinden alınıp hastaneye götürdü.

Vali Abdurrahman Akdemir, Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nin yeni ve en uzun telesiyej sistemine sahip bir merkez olduğunu hatırlattı. Vali Akdemir, şöyle dedi:

“Düzenli olarak bu tesislerimizin bakım ve onarımı yapıyor, hem de olası mekanik arızaya karşı kurtarma ekiplerimizle tatbikat gerçekleştiriyoruz. Olası giderilemeyen mekanik bir arıza durumunda 450 kapasiteye sahip tesisteki bütün yolcularımızı yarım saat içinde tahliye edebilmeyi hedefliyoruz. İlk yarım saatte müdahalenin yerine getirilmesi gerekiyor. Ekiplerimiz oldukça başarılı. İnşallah böyle bir arıza olmaz ama olması durumunda tüm kurtarma ekiplerimizle birlikte hazırlıklıyız.