Kayak merkezlerinde son durum

Kayak merkezlerinde son durum :Doğu’daki kayak merkezlerinde Kar kalınlıkları Konaklı’da 91, Cıbıltepe’de 49, Palandöken’de 45, Küpkıran’da 20 ve Yalnızçam’da 16 santimetre ölçüldü.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı sayesinde, kayak merkezlerinde kar kalınlıkları istenilen seviyeye ulaştı. Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum’daki Palandöken ve Konaklı, farklı ülkelerden gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Özellikle Polonya, Ukrayna, Rusya ve İran’dan turistler yoğun ilgi gösterdikleri Palandakön’de, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yenilenen pistlerde kayak, snowboard yapıyor, kızak kayıyor.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren Otellerdeki doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı. Önemli kış turizm merkezleri arasında bulunan Palandöken’de Ejder, Güney ve Teleski liftleri ile 1A, 2A, 4A ve 11 No’lu pistlerinin dışında bütün pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.

Bir otelin genel müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyada kar sıkıntısı yaşanırken Palandöken’de suni karlama sistemleri sayesinde problem yaşamadıklarını ifade etti.

Yoğun talep olduğunu anlatan Kargı, “Taleplerin birçoğunu karşılayamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Polonya ağırlıklı, Rusya ve Ukrayna’dan misafirlerimiz var” dedi.

– Cıbıltepe

Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe’de yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini yaşadı.

Kristal kar ve sarıçam ormanlarıyla kaplı kayak merkezinde, telesiyej ve pistlerin tamamının açık, otellerdeki doluluk oranlarının ortalama yüzde 80 olduğu belirtildi.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Bülent Okay, yarıyıl tatilinin ardından otellerinde doluluk oranının yüzde 100 olarak devam ettiğini belirterek, sezon başında az da olsa sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Dolu dolu bir sezon geçirdiklerini anlatan Okay, “Hava ısısı biraz arttı, kayak için bütün koşullar ideal. Yerli ve yabancı misafirler kayağa büyük ilgi gösteriyor. Özellikle doğal güzelliğiyle kayak tutkunlarını büyüleyen Karanlık dere bölgesindeki 8 ve 9 No’lu pistlerde yoğunluk yaşanıyor” diye konuştu.

– Küpkıran

Ağrı’da Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan ve son yıllarda hizmete açılan Küpkıran Kayak Merkezi’nde, özellikle bölge illerden gelen misafirler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kayak merkezinde, kayak, snowboard ve kızak yapılabiliyor.

-Yalnızçam

Ardahan’da Yalnızçam Dağları mevkisindeki Yalnızçam Kayak Merkezi’ni dolduran turistler ise kayak ve snowboard yaptı, kızak kaydı.

Kar kalınlığı istenilen seviyede olan Yalnızçam’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tatilcilere her türlü imkan sağlanıyor.