Kayak merkezlerinin özelleştirilmesine tepki

Kayak merkezlerinin özelleştirilmesine tepki :Erzurum’da, aralarında millilerin de bulunduğu bir grup sporcu, kayak öğretmeni ve antrenörler, Konaklı Kayak Merkezi’nde tesislerinin özelleştirilmesinin ardından başlatılan ücret uygulamasına tepki gösterdi.

Gondolu kullanmadan, kayak malzemelerini ellerine alarak pistlere yürüyerek çıkan sporcular, burada antrenman yaptı.

Kayak antrenörü Temel Yavuz, yaptığı açıklamada, tek amaçlarının sporcu yetiştirmek olduğunu, ücret uygulamasının kayağa darbe vurduğunu söyledi.

Erzurum’da milli ve başarılı kayakçı yetiştirmenin önüne duvar örüldüğünü ileri süren Yavuz, şöyle devam etti:

“Türkiye’de başarılı sporcu yetiştirmek istiyorsanız çocukların önünü kesmemelisiniz. Burada kayak yapmak ve tek amacı Türkiye adına katılacağı yarışlarda başarı elde etmek olan bu çocuklar kayak malzemeleri elinde pistlere yürüyerek çıkıyor. Böylesine bir uygulama spora darbe vurur. Tek amacımız sporcu yetiştirmek başka bir gayemiz yok. Devlet büyüklerinden yardım talep ediyoruz. Bu sorun bir şekilde çözülsün. Burada kayak yapan çocukların hiç biri zengin çocuğu değil. Ya bu işi bırakacağız ya da böle devam edecek. Zaten bizim bırakmaya niyetimiz yok. Eğer böyle devam ederse malzemelerimizi sırtımıza alıp kayak yapmaya devam edeceğiz.”

Antrenörlerden Engin Polat ise ücret uygulamasının devam etmesi halinde sporcuların sırtlarında malzeme taşıdıkları için hastalanma ihtimallerinin ortaya çıkacağını dile getirdi.

Polat, gondolu kullanamayan kayakçıların pistlere tırmanmasının üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

Milli kayakçı Yusuf Ziya Eren ise pisti yürüyerek çıkmanın kendilerini yorduğunu ifade ederek, “Yıllardır milli takım için yarışıyorum ve milli sporcuyum ancak böyle bir uygulama karşısında ne yapacağımı bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz pistte kaymak. Buna neden izin verilmiyor. Milli takım sporcularından ücret talep edilmesi nasıl bir uygulama anlamış değilim” diye konuştu.