Kayakçı Ordusu Kurdu

Kayakçı Ordusu Kurdu :ERZURUM merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ak Partili Ali Korkut, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kayak kulübü kurdu ve 3 yılda kayak yapmayı öğrenen çocuk sayısını 1500’e çıkardı. Kayak kulübüne katılan öğrencilerin kıyafet, malzeme, ulaşım giderlerini karşıladıklarını anlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, kış sporları merkezi haline gelen Erzurum’da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmayacaklarını söyledi.

Yakutiye Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kayak kursunun kapanış töreni Palandöken Kayak Merkezi’nin 2 bin 400 rakımında öğrencilerin Türk bayrakları eşliğinde sergilediği muhteşem gösteriyle başladı, sertifika töreni ve kokteylle sona erdi. Sömestir tatilinde 13 kayak öğretmeninin verdiği ders sonucu kaymayı öğrenen 300 öğrencinin kayak malzemesinden, ulaşım ve yiyeceğine kadar her şeyi belediye karşılıyor.

Belediyenin kayak kulübüne kazandırdıkları bin 500 öğrenciye hedef olarak kayak milli takımı gösterdiklerini anlatan Başkan Ali Korkut, geçen hafta 3 milyon liraya yaptırdıkları Rabia Parkı’nda dar gelirli çocukların yararlanacağı Kış Sporları Merkezi yaptıklarını anımsattı. Sadece kayağa değil sporun tüm dallarına ilgi gösterdiklerini vurgulayan Ali Korkut, “Yakutiye olarak hep ilkleri yapan bir belediye olduk. Bu bir rekordur. Amacımız geleceğimiz olan çocukları spora teşvik etmek ve kış sporları merkezi haline gelen Erzurum’da kayak yapmasını bilmeyen çocuk bırakmamak. Bugün üçüncüsünü yaptığımız törenle kulubümüze 300 öğrenci daha katarak sayımızı 1500’e çıkardık. Şimdi Erzurumlu olmayan ama üniversitede okuyan 50 öğrenciye de kayak öğreteceğiz. Böylece üniversiteliler mezun olup Erzurum’dan gittiklerinde şehirle bağlarını koparmamış olurlar” diye konuştu.