Kayaklı Oryantiring Türkiye’de İlk Kez Ergan’da Yapıldı

Kayaklı Oryantiring Türkiye’de İlk Kez Ergan’da Yapıldı :Türkiye’de ilk defa yapılan Kayaklı Oryantiring Yarışması Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde düzenleniyor.9’u yabancı olmak üzere toplam 86 sporcu iki kilometrelik parkurda derece yapabilmek için kıyasıya mücadele etti.
Erzincan Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde Kayaklı Oryantiring yarışmaları başladı.

Dünya genelindeki yarışlarda derece yapan yabancı sporcuların da katıldığı yarışlara 9’u yabancı olmak üzere toplam 86 sporcu katılıyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi’nin birinci etabında oluşturulan özel parkurda sabah saatlerinde başlayan yarışlarda sporcular, özel kayaklarıyla, önceden belirlenen parkurda zamanla yarışırken, belirlenen noktalardan geçerek derece yapmaya çalıştı. Havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle vatandaşların da ilgi ile takip ettiği yarışlarda, yerli ve yabancı sporcular yaklaşık 2 kilometrelik parkuru alkışlarla tamamladı. Yarışmayı tamamlamayı başaran bazı sporcular bitiş noktasında zor anlar yaşadı. Türkiye Faal Oryantiring Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi, bu yıl Erzincan’da ilkini düzenledikleri kayaklı oryantiring yarışlarını geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Çiftçi, “Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 86 sporcu katıldı” dedi

Oryantiring Federasyonu Türkiye Temsilcisi Tatiana Kalenderoğlu ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Erzincan’ın doğası ile oryantiring sporuna çok elverişli bir il olduğunu söyledi.

Yarışma için Erzincan’da düzenlenen parkurla, dünya şampiyonasında puan sağlayacak zor bir parkur oluşturulduğunu belirten Kalenderoğlu, “Türkiye’de her yıl kayak oryantiring yarışlarını düzenlemeyi hedefliyoruz. Yabancı sporcuların yanı sıra Türk sporcularında bu yarışlarda derece yapmasını bekliyoruz. Tüm kayakçıları bu yarışlara davet ediyoruz” diye konuştu.