Kayseride Turizm Canlandı

Kayseride Turizm Canlandı :Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sungur, Kayseri’deki turizm sektörünü değerlendirdi.

Bir otelde yapılan basın toplantısında konuşan Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sungur, turizmin ülke genelinde son yıllarda hızla arttığını söyledi. Kayseri’de de turizm yatırımları açısından hareketlilik gözlendiğini belirten Sungur, “Başta Erciyes kayak merkezi olmak üzere yatırımlara start verilmiş, konaklama tesislerinin temelleri atılmış, yeni yeni seyahat acenteleri sektörde yerini almış durumdadır. Yani ilimizde turizm sektörüne yatırım yapılması gerektiğinin farkına geçte olsa varılmıştır” dedi.

Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Sungur, “Tarihi zenginliğimi dünya ile paylaşmaya, kültürümüzü anlatmaya, lezzetlerimizi sunmaya, sağlıkta öncü ülkelerden olduğumuzu, sporda ve kayak merkezlerinde vazgeçilmez merkezlere sahip olduğumuzu, buna benzer zenginliklerimizi anlatarak ülkemize döviz girdisi sağlayacak olan en güçlü sektörün turizm sektörü olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

Gerek şehir merkezi gerekse Erciyes kayak merkezinde büyük yatırımların yağıldığını dile getiren Sungur, belediyelerce yapılan yatırımların turizm sektörü mantığı dışında yapılmasını eleştirdi. Sungur, “Maalesef belediyelerce yapılan yatırımlarda turizm sektörü mantığı dışında belediye işletmeciliğinin birazcık ağır basması sektörün ve yapılan yatırımın şehir adına, kazanç kaybına uğratıldığını üzülerek ve altını çizerek vurgulamak isterim” şeklinde konuştu.

Çalışmalar kapsamında Kayseri’de ve turizm sektöründe geçte olsa güzel çalışmaların olduğunu vurgulayan Sungur, uzun vadeli projeler üretilmesi gerektiğini, yapboz mantığından kurtulmak gerektiğini, proje hırsızlığından kaçınmak gerektiğini ve makamların hizmet için var olduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.