Kış turizminde sınıfta kaldık

Kış turizminde sınıfta kaldık :Alanya’da bu kış açık olan otel sayısı önceki yılların çok altına düştü. TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu “Kundu, Side ve Belek bölgelerindeki oteller açık ve oralar kış turizminde Alanya’dan çok daha aktif durumdalar” dedi .

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, kış döneminde açık olan otel sayısının önceki yıllara göre çok azaldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Kundu, Side, Belek bölgelerindeki oteller açık. Kış turizminin Alanya’ya gelmesi şart. Akdağ Kayak Merkezi, golf alanları ve spor turizmi gibi aktiviteler Alanya’da da yapıldığında kapalı olan oteller açılacak ve kış için de istihdam yaratılmış olacak. Biz TÜRSAB olarak spor aktivitelerini Alanya’ya almaya çalışıyoruz. Tur operatörlerine bilgiler veriyoruz. Kongre turizmi için Konaklı Kongre Merkezi’ni tanıtmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerle daha etkili olacağız. Akdağ Kayak Merkezi ve golf alanları projeleri gerçekleştirilirse, biz bunları yurtdışında çok güzel şekilde tanıtırız. Şu an Konaklı Kongre Merkezi’ni yurtdışında tanıtacağız” dedi.

‘DİĞER BÖLGELER BİZDEN DAHA İYİ’
Kış müşterisinin durumu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Avrupa’da hala bir ekonomik kriz var. Geçen yıllara göre çok az artış var. O artışı Alanya’ya aldık ama aslında alamadık. Diğer bölgeler bizden daha aktif. Diğer bölgelerdeki oteller bizden daha iyi durumda. Bizim bazı otellerimiz kış turizmine hazır. Kültür turizmi için gelen turistler Okurcalar bölgesinde kalıyor. Geçen yıla nazaran hemen hemen aynıyız. Beklentilerimizden yüzde 4-5 daha yukarıdayız. Aslında beklentilerimiz daha yüksekti. Mısır kış turizmi yapıyordu. Bu beklentilerimizi Türkiye içindeki diğer destinasyonlara kaptırdık. Side’de yoğun bir otel inşası oldu. Şu an o bölgede çoğu otel açık olduğu için fiyat düşürüyorlar. Fiyat düşürdükleri için onlarla rekabet edilemez duruma geliniyor. Fiyatlarımız Side ile hemen hemen aynı. İnsanlar yine de o bölgeyi daha tercih eder hale geliyor. Bir an önce bu projeleri hayata geçirmemiz lazım. Spor aktivitelerini sadece futbol olarak düşünmeyelim. Daha birçok spor dalları bulunuyor. Alanya’mızı sosyal aktivitelere hazırlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.