Konaklı Kayak Merkezinin Yolu Ağaçlandırıldı

Konaklı Kayak Merkezinin Yolu Ağaçlandırıldı :Erzurum’da 2011’de yapılan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarıyla birlikte hizmete giren Konaklı Kayak Merkezinin yolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırıldı.

Kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Türkiye’nin yeni kayak merkezlerinden biri olan Palandöken sıradağları üzerinde bulunan Konaklı’ya giden karayolu çevresine çam, kara ağaç, Salkım Söğüt ve akasya olmak üzere bin 300 fidan dikildi. Kayağa gidenlerin yeşil ve beyazı bir arada görebileceğini söyleyen Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner şöyle dedi:

“Vali Ahmet Altıparmak, koordinasyon toplantısında Konaklı bölgesinde ağaçlandırma yapmamızı istedi. Bizde kendi olanaklarımızla çeşitli türde bi 300 fidan diktik. Konaklı kayak merkezinin her iki yol kenarına dikilen yaklaşık 2 metre boyundaki ağaçlar nedeniyle kayağa gidenler yeşille kaplı bu yoldan geçecek. Erzurum kış sporlarının ve kış oyunlarının yapıldığı bir şehir. Şehir kışın karla bembeyaz bir örtüye bürünüyor. Ağaçlar o yörede renk cümbüşünü sağlayacak. Bölgede yaşayan köylülerden tek ricam, dikilen ağaçları korusunlar. O fidanları gözü gibi baksınlar.”