Konya Büyükşehir Belediyesinden Aladağ Kayak Merkezi Projesine Destek

Konya Büyükşehir Belediyesinden Aladağ Kayak Merkezi Projesine Destek : Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nin hayata geçmesinde belediyenin imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Akyürek, yerel seçim çalışmaları kapsamında Derbent ilçesine bağlı Çiftliközü beldesini ziyaret etti.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Derbent’in merkez bir ilçe haline geleceğini ifade eden Akyürek, Derbent ilçesinde yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini dile getirdi.

Akyürek, “Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birini buraya kurmaya gayret gösterdi. Bu konu üzerinde çalışacağız. Belediye başkanımızla büyükşehir imkanını bu noktada kullanacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyesi imkanlarının yetmediği bazı yatırımları da ilçe belediye başkanımızla yapacağız”diye konuştu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da Derbent’i doğal güzelliği, yayla turizmi ve piknik alanlarıyla ikinci bir Meram olarak sunmak istediklerini söyledi.

Kayak merkezinin, Konya’ya hizmet vermesi için çalıştıklarını dile getiren Acar, “Aladağ Kayak Merkezi konusunda başkanımızın gerçekten büyük bir hassasiyeti var. Kayseri’nin Erciyes’e sahip çıktığı gibi inşallah büyükşehirimiz de kayak merkezimize sahip çıkacak. Burada Konyamıza çok renkli, güzel bir projeyi inşallah başkanımızın başkanlığında kazandıracağız” dedi.