Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı yolda (Video)

Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı yolda :İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane’den metroya binenlerin Mecidiyeköy- Altunizade arasına kuracakları teleferik hattı ile 15 dakikada Anadolu yakasına geçebileceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlara hitap eden Topbaş, Kağıthane’den metroya binenlerin Mecidiyeköy- Altunizade arasına kuracakları teleferik hattı ile 15 dakikada Anadolu yakasına geçebileceklerini söyledi. Twitter hesabından İstanbul Boğazı teleferik hattının görsellerini paylaşan Topbaş, Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı için ihale aşamasına geldiklerini duyurdu.

Teleferik hattındaki kabinlerin 32 kişilik olacağını açıklayan Topbaş, hattın sadece turizm açısından değil ulaşım açısından da önemli olduğunu belirterek, saatte 6 bin yolcu taşınacağı bilgisini verdi.

Ferhat’ın Şirin’e olan aşkı gibi
Mecidiyeköy’den Altunizade’ye yapılacak teleferikle 15 dakikada Anadolu yakasına geçilebileceğini aktaran Topbaş, şunları kaydetti: “Ferhat’ın Şirin’e olan aşkı gibi milletimize olan aşkımızdan Haliç’e dev tünel yaparak Boğaz’dan temiz su getirdik. Yapılan temizleme çalışmaları ve çevre yatırımlarıyla Haliç’in nasıl bir bataklıktan bir elmasa dönüştüğünü birlikte yaşıyoruz. Temizlenen denizi, dereleri, yemyeşil çevresi, müzeleri ve kültür alanlarıyla Haliç havzasını tarihi günlerine geri döndürüyoruz.