Mecidiyeköy – Çamlıca Arası Teleferik Projesi Önümüzdeki günlerde ilan yapılması planlanıyor

İstanbul B. B. Mecidiyeköy – Çamlıca Arası Teleferik Projesi Önümüzdeki günlerde ilan yapılması planlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca gerçekleştirilecek olan, “ Mecidiyeköy – Çamlıca Arası Teleferik Projesi” ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; yapım ihalesi ile ilgili maliyet ve şartname hazırlık çalışmalan tamamlandı. Yetkililer önümüzdeki günlerde gerekli onayların alınmasından sonra ihale ilanı yapılarak firmalardan teklif isteneceğini kaydettiler.

İstanbul Boğazı’na kurulacak teleferik hattı,Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Altunizade ve Çamlıca’yı da içine alan 10 kilometrelik bir mesafeyi kapsayacak. Teleferik sistemi Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Alnmizade,K. Çamlıca, B. Çamlıca ve Cami istasyonlarından oluşacak. 32 kişilik kabinlerden oluşacak hattın süresi 15 dakika olarak belirlendi. Saatte 120 kilometre hızla esen rüzgarda bile çalışabilme özelliğine sahip olacak teleferiğin 2023 yılında turistik ve toplu taşıma amaçlı 27 milyon 350 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

Söz konusu ihaleye ait şartnameler ilanın yayımlanınasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan temin edilebilecek.

Ref.: Yatırımlar Dergisi 1 162/30 Aralık 2013 (ŞB)