Mergabütan Kayak Merkezi yolunu açan iş makinesinin üzerine çığ düştü

Mergabütan Kayak Merkezi yolunu açan iş makinesinin üzerine çığ düştü :Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin özverisiyle tek tek açılıyor.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu Mergabütan Kayak Merkezi yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekibinden Abdurrahman Çiftçi’nin kullandığı iş makinesinin üzerine çığ düştü.

Büyük bölümü kar kütlesi altında kalan iş makinesinde bir süre mahsur kalan Çiftçi, kendi imkanıyla araçtan çıkmayı başardı.

Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yol açma çalışmaları sırasında çevredeki dağdan aniden üzerine çığ düştüğünü belirterek, “Bir bölümü çığ altında kalan iş makinesinden zor kurtuldum. Büyük bir tehlike geçirdim. Çığın düştüğü bölge 4 ila 5 metre diğer noktalarda ise 2 metre kar bulunuyor. Burada her an çığ inecek noktalar var. Çığ indikten sonra kapanan yollarda çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.

Öte yandan kayak merkezine gitmeye çalışan ve etkili olan sis nedeniyle bölgede mahsur kalan bir grup sporcu da bölgedeki İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı.