Milli İstihbarat Teşkilatına teleferik ayarı

Milli İstihbarat Teşkilatına teleferik ayarı :Ankara’daki teleferik hattının MİT kampüsünün üzerinden geçmesi nedeniyle başlayan tartışma sonucu, yasada yeni düzenleme yapılıyor.

Ankara’daki teleferik hattının Milli İstihbarat Teşkilatı kampüsünün üzerinden geçmesi nedeniyle başlayan tartışma, yeni düzenleme getirdi. Kamu yararı görüldüğü taktirde, taşınmazların üzerinde veya altında teleferik geçebilecek. Köprü, metro ve benzeri raylı taşıma sistemler de yapılabilecek.

MİT, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yapılan ve Atatürk Orman Çiftliğindeki Ankapark’a kadar uzanacak hatta, teşkilata ait binalar üzerinden teleferik geçmesi nedeniyle itiraz etmişti. MİT, bu durumun güvenlik riski taşıdığını belirtince, projede değişiklik gündeme geldi. İlerde farklı yerlerde benzeri sorunların yaşanması için de, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda ele alınan torba kanun tasarısına yeni bir madde eklendi.

Buna göre maliklerinin, mülkiyet hakkının kullanılmasının engellenmemesi, can ve mal güvenliği bakımından risk oluşturmaması kaydıyla, kamulaştırma veya kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı tesisi işlemi yapılmaksızın, kamu yararı kararı halinde, taşınmazların üzerinde veya altında teleferik ve benzeri ulaşım hatları ile her türlü köprü, metro ve benzeri raylı taşıma sistemleri yapılabilecek.