Minik öğrencilere kayak dersi

Minik öğrencilere kayak dersi :ERZURUM merkez Yakutiye Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, ‘Kaymayı Öğreniyoruz’ projesi ile alilelerinin maddi durumu iyi olmayan 40’ı kız toplam 80 öğrenci Palandöken’de kaymayı öğreniyor.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renaissance ile Xanadu Snow White otelin pistlerinden ücretsiz yararlanan öğrenciler, 5 beden eğitimi öğretmeni gözetiminde her gün 4 saat uygulamalı ders görüyor. Erzurum’da oturmalarına karşın uzaktan gördükleri Palandöken ve kayakla ilk kez tanışan öğrenciler, hayallerini gerçekleştiriyor. Tesislerle kayak pistlerin doruklarına çıkan ilkokul öğrencileri, öğretmenler eşliğinde yaklaşık 7 kilometrelik pistte düşe kalka kayak yapmasını öğreniyor.

Palandöken’e daha önce bir kez çıktığını ancak onda da korkup aşağı indiğini söyleyen Enverpaşa İlkokul öğrencisi Aylanur Yılmaz, “Bu korkumu öğretmenlerim sayesinde yendim. Kısa sürede kayağı öğrendim. Burada yaşadıklarımı okulda arkadaşlarıma ve evde aileme anlatıyorum. Tek isteğim kayak yapabilmekti. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Hedefim iyi bir kayakçı olmak” diye konuştu.

Öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak için yürütülen projede görev aldıklarını belirten Evrenpaşa İlkokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Kadir Yurdakul, çoğunun hayatlarında ilk kez çıktığı Palandöken’de yarının milli kayakçıları olacağına dikkati çekti. Haftada bir gün, 20’şerli gruplar halinde 2 saat kayak yapan öğrencilerde özgüven oluştuğuna işaret eden Kadir Yurdakul, çocukların hayata bakış açılarının değiştiğini söyledi. Yurdakul, “Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerden seçilen öğrencilere kayak öğretiyoruz. İçlerinde iyi olanları kayak kulüplerine vereceğiz. Proje kapsamında başarılı olan 10 öğrenciye hayırsever bir aile burs da verecek” dedi.