Nemrut Kayak Merkezi Yeni Pistlere Kavuştu

Nemrut Kayak Merkezi Yeni Pistlere Kavuştu :Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi, kayakseverlere yeni pistleriyle hizmet sunacak.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Nemrut Kayak Merkezi’nde yapımı tamamlanan 3 pist, kayakseverlerin hizmetine sunuldu.

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında, birinci seçilerek “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı, yazın doğa, kışın ise kayakseverlerin akınına uğruyor.

Konumu itibarıyla Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan kayak merkezi, yeni pistleriyle daha kullanışlı hale getirilerek, kayak sporuna gönül verenlere eşsiz manzarayla kayak imkanı sunuyor.

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinin bugüne kadar tek pistle hizmet verdiğini söyledi.

“Nemrut Dağı eteğinde bir pisti bulunan kayak merkezine İl Özel İdaresi olarak yeni 3 pist daha ekledik” diyen Sözbilici, şöyle konuştu:

“Tesisin güneye dönük olmasından dolayı pistte zaman zaman kar tutmada sıkıntı yaşıyorduk. Alternatif pistler olmadığı için acemi ve profesyonel kayakçıların bir arada kayması sıkıntı yaratıyordu. Bunları gözlemlediğimiz için tesise 3 yeni pist açmaya karar verdik. İnşallah vatandaşlarımız kışın tesiste zevkle kayacak. Özel şirket tesisimizi çalıştırıyor. Böylece kayakseverler 4 pistte rahat şekilde kayak yapacak. Bu yıl kayak sezonuna hazırız.”

“Tesis, daha işlevsel hale geldi”

Pistlerin İl Özel İdare personeli, araç ve imkanlarıyla yaptıklarını aktaran Sözbilici, kurum olarak yürüttükleri çalışmaların ardından tesisin daha işlevsel hale geldiğini kaydetti.

Tesiste uzunluğu 5 kilometreye varan pistler bulunduğu bilgisini veren Sözbilici, “Alternatif pistlerimiz içinde kısa olanlar da var. Pistlerin ortasındaki bütün taşlar alınarak, pistlerin sağına ve soluna bırakıldı. Ayrıca pistleri biraz derinleştirerek kolay kar tutmasını sağladık” dedi.

Tesiste kafeterya ve otel de bulunduğunu, eksiklerin giderilmesi için meclise teklifte bulunduklarını anlatan Sözbilici, çıkacak karar ve yatırım programı doğrultusunda eksiklerin giderileceğini ifade etti.

Kışın tesise giden yolu mümkün olduğunca açık tutarak, pistleri imkanlar dahilinde düzenleyeceklerini dile getiren Sözbilici, “Kar yağması ve söz konusu ticari işletmenin de tesisi çalıştırmasıyla, kayakseverler zevkle kayabilecek. Tesisin tepesinde Nemrut Krater Gölü, aşağısında ise Van Gölü manzarası var. Bu manzara hiçbir yerde bulunamaz. Bütün kayakçıları Nemrut’a davet ediyoruz” diye konuştu.

Sözbilici, Nemrut yolunun Karayolları tarafından “turizm yolu” olarak yapıldığını, belli kısmına sıcak asfalt, geri kalan kısımına parke döşenerek krater gölüne ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceğini sözlerine ekledi.